10 studentskih multikulturalnih Erasmus godina u Zagrebu

10 studentskih multikulturalnih Erasmus godina u Zagrebu

Sunčana subota na Bundeku bila je rezervirana za proslavu velikih 10 godina udruge Erasmus Student Network (ESN) Zagreb – studentske udruge koja je dio najveće europske studentske organizacije s više od 15 000 aktivnih članova. Osim druženja članova i uživanja na svježem zraku, organizirana je i izložba fotografija s popratnim pričama, a naposljetku je prikazan i kratki video koji prati put ESN-a Zagreb od samog osnutka pa sve do danas.

Bila sam na Erasmusu u Portugalu 2009. godine i tamo su imali odličnu organizaciju – ESN Porto. Kada sam se vratila u Zagreb zanimalo me postoji li neka slična inicijativa po tom pitanju i kod nas te sam popričala sa Sveučilištem u Zagrebu. Reklisu mi da već postoji jedna udruga s takvom idejom, a zvala se ZEC (Zagreb Exchange Community). Odlučila sam se priključiti Udruzi i s ostatkom članova sam osnovala ESN Zagreb koji je ujedno bio i ESN Hrvatska.

Osnivačica ESN-a Zagreb – Morena Simatić

U svojih deset godina postojanja ESN Zagreb je potaknuo mnogobrojne studente na odlazak na mobilnost

Brojnim je članovima pružio priliku u organiziranju aktivnosti iz različitih područja djelovanja i pomogao u procesu prilagodbe studenata na razmjeni. Od jedne male zajednice nastala je velika organizacija koja broji preko 80 članova, a vodeći se motom Studenti pomažu studentima, volonteri ESN-a Zagreb svakodnevno stoje na raspolaganju 1000 dolaznih studenata i organiziraju velik broj događanja godišnje kako bi internacionalnim studentima pružili uspomene za pamćenje.

Unutar svog ESN iskustva naučila sam kako voditi tim od 10 i više ljudi, delegirati zadatke,profesionalno komunicirati, a uz to, i usavršiti vještine prezentiranja i govorništva. Svatko od naših članova posjeduje određeni set vještina i znanja, a u poticajnoj okolini, kao što je ESN Zagreb, ima priliku pokazati se i zasjati. Drago mi je što ću uz predane ljude pored sebe raditi na odlično postavljenim temeljima svojih prethodnika i veselim se nastavku predivnog ESN putovanja.

Predsjednica ESN-a Zagreb – Karla Birkić

Ako svoje studiranje želiš upotpuniti sudjelovanjem u radu najveće europske studentske organizacije predlažemo ti da nas zapratiš na društvenim mrežama – Facebooku, Instagramu, Twitteru i TikToku – jer se uskoro otvaraju prijave za Buddy program, gdje imaš priliku pronaći svog internacionalnog prijatelja, a ako ti i to nije dovoljno, pridruži nam se na jesen jer uskoro kreću i prijave za nove članove!

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori