13. Smaragdni eco film festival na terasi Centra mladih Ribnjak

13. Smaragdni eco film festival na terasi Centra mladih Ribnjak

U nedjelju, 21. lipnja, održat će se 13. izdanje jedinstvenog putujućeg festivala filma o zaštiti okoliša i prirode.

Ovogodišnji SEFF – Smaragdni eco film festival održati će se na terasi Centra mladih Ribnjak u Zagrebu, a publika će vidjeti najbolje ovogodišnje filmove iz 4 kategorije; dugometražni, kratkometražni, animirani, te dječji edukativni eco film. Ulaz je slobodan!

Stiglo je 35 filmova iz 21 zemlje

Ove godine je međunarodni žiri imao nezahvalan zadatak, odabrati najbolje filmove od 35 filmova pristiglih iz 21 zemlje.

Međunarodni žiri čine Rachel Caplan (USA), Juliana Paniagua (Kolumbija), Jaume Quiles (Španjolska), te Ruriko Uzu (Japan).

Sastanak Green film network – mreže koja broji tridesetak eco filmskih festivala iz cijelog svijeta. U doba krize…

Objavljuje SEFF – Smaragdni Eco Film FestivalPetak, 29. svibnja 2020.

 Rachel Caplan

Osnivačica i izvršna direktorica „San Francisco Green Film Festivala“, koji je pokrenula 2011.godine. Rachel ima iskustvo više od 20 godina rada u filmskoj industriji uključujući međunarodne filmske festivale u Edinburghu, Londonu i San Franciscu i kao publicist koji se bavi međunarodnim kazališnim kampanjama za Paramount, Universal i DreamWorks. Pokretač je i 1. Londonskog festivala zelenog filma, a magistrirala je na filmskom i televizijskom studiju na Britanskom filmskom institutu (BFI), te je članica BAFTA-e.

Juliana Paniagua

Osnivač, generalni producent i umjetnički direktor na „Festiver Barichara Festivalu zelenog filma“. Nakon studija modnog dizajna, filmskog make up i produkcijskog dizajna, pokrenula je zajedno sa svojom obitelji, prvi i najveći festival ekološkog filma u Kolumbiji, te nastavila produkcijsku karijeru na ostalim događajima kao što su festivali kratkog filma, audiovizualna tržišta i sajmovi dizajna u Medellínu.

Jaume Quiles

Utemeljitelj je i direktor, zajedno s Albertom Gutiérrezom, „Rural Film Festivala“ u Španjolskoj, međunarodnim putopisnim filmskim festivalom vezanim za ruralni svijet, ekologiju, održivost i prirodne, te kulturne resurse. Sa samo 14 godina Quiles započinje svoj rad u vizualnim medijima, snimajući više od dvadeset kratkih filmova. Njegova prva ekološka animacija, Chiripajas, u suradnji s ruskom animatoricom Olgom Poliektovom, postigla je više od 200 selekcija na međunarodnim festivalima, od kojih se ističe Međunarodni festival kratkog filma Oberhausen. Film je osvojio sedamnaest nagrada na svjetskim festivalima.

Ruriko Uzu

Osnivačica i direktorica „Green Image film festivala“ u Japanu. Ruriko je također i direktorica „EARTH VISION-Tokyo Global Environmental Film Festivala“, najstarijeg međunarodnog festivala ekološkog filma u Aziji osnovanog 1997.godine. Diplomirala je na Sveučilištu Tsukuba, na Međunarodnim odnosima. Bavi se azijskih filmova o okolišu već 18 godina. Doprinosi osnivanju novog festivala ekološkog filma u Koreji (Festival zelenog filma u Seulu) i Tajvanu 2004. godine.

Kum festivala – Asim Ugljen

Autor festivalskog vizuala je Dubravko Mataković, naš poznati ilustrator i crtač stripova, dok ulogu “kuma festivala” preuzima glumac Asim Ugljen.

KUM 13. SEFF-a

Kako se uskoro približava datum festivala, žiri vrijedno radi, a mi se danas možemo pohvaliti kumom festivala koji nam je poslao poruku s rijeke Mrežnice. Ovogodišnji naslov kuma je mladi glumac Asim Ugljen!

Objavljuje SEFF – Smaragdni Eco Film Festival u Srijeda, 3. lipnja 2020.

Ove godine festival neće imati svoje uobičajeno izdanje kada festivalski tim biciklima posjećuje ruralne i urbane krajeve Pounja, budući da se stanje krize uzrokovane virusom covid-19 mijenja iz dana u dan, pa će se cijeli festival održati na krovu zagrebačkog Centra mladih Ribnjak. 26.lipnja će se filmovi prikazati i u Hrvatskoj Kostajnici.

Publiku će zagrijati Andrija Rudić

Publiku će u subotu ponajprije glazbeno zagrijati glazbenik Andrija Rudić, a zatim će slijediti svečano proglašenje pobjednika, te prikazivanje pobjedničkih filmova. Također ćemo imati i izložbu fotografija Nikole Šolića pod nazivom “Una-voda”.

Organizator i direktor festivala Daniel Pavlić u ime Ekološko kulturne scene iz Hrvatske Kostajnice poziva sve generacije na ovaj svjetski priznati festival koji je član i velike Green film network – svjetske mreže zelenih filmskih festivala.

Prošle godine smo ovim pozdravnim videom povezali cijeli svijet! To je snaga ekološkog aktivizma! Za nekoliko dana budite i Vi dio naše globalne priče: Centar mladih Ribnjak, 21.6.2020. u 21 sat – 13. izdanje SEFF-a!

Objavljuje SEFF – Smaragdni Eco Film Festival u Srijeda, 17. lipnja 2020.

Partneri festivala su Centar mladih Ribnjak iz Zagreba, te festival Tesla In Lika iz Gospića, dok je pokrovitelj Društvo hrvatskih filmskih redatelja.

Izvori:

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori