16. Tirenin Kazališni kamp online / offline

16. Tirenin Kazališni kamp online / offline

Teatar Tirena i ove godine organizira Kazališni kamp u sklopu kojeg će se online i offline održati šest kazališnih radionica! 

U Teatru Tirena će se po 16. put održati Kazališni kamp – niz raznovrsnih radionica za djecu, mlade, voditelje aktivnosti za mlade, ali i profesionalne kazališne djelatnike. 16. Tirenin kamp odvijat će se u Zagrebu od 24. lipnja do 5. srpnja djelomično online preko platforme Zoom, a djelomično offline u prostoru Teatra Tirena.

Teatar Tirena i ove godine organizira Kazališni kamp u sklopu kojeg će se online i offline održati šest kazališnih radionica

Objavljuje Teatar.hrPonedjeljak, 15. lipnja 2020.

U 15 dosadašnjih Kampova održano je 186 radionica u kojima je sudjelovalo preko 1100 polaznika! 2011. godine Kazališni kamp dobio je godišnju nagradu Hrvatskog centra za dramski odgoj, za posebni doprinos dramskom odgoju te sustavnu višegodišnju edukaciju mladeži i dramskih pedagoga. 

Ekran pokreta

Ovogodišnji Kazališni kamp započinje online radionicom scenskog pokreta Ekran pokreta koju će voditi koreografkinja i plesna pedagoginja Tihana Strmečki. Korištenjem strukturirane improvizacije, radit će se na osvještavanju ravnoteže, kvalitete, dinamike i tempa pokreta, prisutnosti u prostoru i odnosa tijelo-ekran-rekvizit.

Dramsko pisanje

Online će se održati i radionica Dramsko pisanje. Pod vodstvom dramaturginje i dramske spisateljice Nine Horvat polaznici će proći kroz cijeli proces rada na dramskom tekstu, od ideje, preko sinopsisa, scenoslijeda, sve do raspisivanja scena.

Kamišibaj: umjetnost pripovijedanja u slikama

Online radionica Kamišibaj: umjetnost pripovijedanja u slikama koju će voditi dramska pedagoginja Iva Nemec služi kao uvod i upoznavanje s osnovama kamišibaja. 

Pun kufer smijeha

Offline, odnosno uživo, održat će se tri radionice. Radionicu klauniranja Pun kufer smijeha vodit će glumica, lukarica i klaunesa Marijana Matoković. Kroz igru i improvizacije svatko će imati priliku pronaći klauna u sebi i detektirati koje su njegove karakteristike. Tijelo je jedan od osnovnih instrumenata svakog izvođača, a za klauna sredstvo za iskazivanje emocija. Za klauna su emocije uvijek prisutne i ne srami ih se pokazati.

Rad na monologu

U radionici Rad na monologu polaznici će pod vodstvom glumice Petre Težak učiti o tome kako izabrati monolog, analizirati tekst, podtekst i kontekst, kako kreirati lik u odnosu na psihofizičke osobine izvođača te istraživati rečenični smisao. 

Ritam metar

Radionica Ritam metar namijenjena srednjoškolcima i studentima pod vodstvom dramaturginje i dramske pedagoginje Maje Sviben polazi od pitanja: kako poeziju prenijeti na pozornicu? Kao što su tv-serije zamijenile romane u nastavcima, tako je čitanje i, prvenstveno, slušanje, poezije, za mlađe generacije zamijenila pop glazba. Današnji mladi s poezijom se susreću prvenstveno preko njene uglazbljene varijante. 

Kazališni kamp je već šesnaest godina kazališni i dramsko-pedagoški edukacijski centar namijenjen kreativnom i estetskom razvoj djece i mladih i edukaciji osoba koje rade s djecom i mladima. Sve informacije o tome kako se prijaviti za radionice na ovogodišnjem Kazališnom kampu možete pronaći na Tireninoj web stranici.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori