4. ZKM Zoom razgovor: Matura/Trauma

4. ZKM Zoom razgovor: Matura/Trauma

Iako je kazalište otvoreno pojedini online projekti Zagrebačkog kazališta mladih se nastavljaju – poput započete serije zoom razgovora pod nazivom: ‘ZKM – svijet nakon karantene’ – gdje razgovaraju redatelji, glumci, dramski pisci, kazališni kritičari, umjetnici iz raznih područja kulture, društveni analitičari, koji u tim razgovorima promišljaju suvremenost društva tragajući i za opstankom kulturnih projekata i programa.

23. svibnja 2020. u subotu na ZKM-ovoj Facebook stranici od 10:00 sati postao je dostupan 4. ZKM zoom razgovor Matura/Trauma – na temu mature i obrazovnog sustava, koji je uvijek i pitanje sustava vrijednosti onih koji to znanje prenose i prvorazredno političko pitanje, pa time i trauma.

Ovaj zoom tematski je povezan i sa ZKM-ovom hvaljenom predstavom Mi i Oni – autorski projekt Darija Harjačerka, Katarine Pejović, ZKM-ovih glumaca i polaznika Učilišta ZKM-a.

Podsjetimo, predstava Mi i Oni nastajala je tijekom trećeg tjedna štrajka prosvjetnih radnika u cijeloj Hrvatskoj. Danas zbog epidemioloških ograničenja nakon pandemije, a i same činjenice da su mnogi mladi glumci i glumice maturanti i upravo su pred maturom, predstava Mi i Oni do rujna neće biti na sceni.  Međutim, upravo zato ovaj ZKM zoom razgovor otvarali su s njima.

Sudionici ovog zooma bili su:

  • Dramaturginja i koautorica predstave Katarina Pejović
  • Psiholog i nekadašnji voditelj kurikularne reforme Boris Jokić
  • Dvoje maturanata, polaznika Učilišta ZKM-a koji i glume u navedenoj predstavi: Petra Dončić, maturantica Privatne umjetničke gimnazije i Ivan Grlić, maturant XV. gimnazije (popularni MIOC)

[SAMO UČITI, MORAJU UČITI] #zekaem zoom razgovor: "MATURA/TRAUMA”➡️ Četvrti zoom razgovor „Matura/Trauma“ – na temu mature i obrazovnog sustava, koji je uvijek i pitanje sustava vrijednosti onih koji to znanje prenose i prvorazredno političko pitanje, pa time i trauma.Ovaj zoom tematski je povezan i sa ZKM-ovom hvaljenom predstavom Mi i Oni – autorski projekt Darija Harjačerka, Katarine Pejović, ZKM-ovih glumaca i polaznika Učilišta ZKM-a.➡️Sugovornici ovog zooma su:dramaturginja i koautorica predstave #KatarinaPejovićpsiholog i nekadašnji voditelj kurikularne reforme #BorisJokićdvoje maturanata, polaznika Učilišta ZKM-a koji i glume u navedenoj predstavi:#PetraDonković, maturantica Privatne umjetničke gimnazije#IvanGrlić i maturant XV gimnazije (popularni MIOC)

Objavljuje Zagrebačko kazalište mladih u Subota, 23. svibnja 2020.

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori