fbpx

5. Revija studentskog filma ove godine i online

5. Revija studentskog filma ove godine i online

Peto izdanje Revije studentskog filma održava se 16 i 17. listopada u MM centru Studentskog centra u Zagrebu. Posjetitelji će u dvjema natjecateljskim kategorijama moći besplatno pogledati ukupno 46 kratkometražnih i srednjometražnih filmova studenata iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine, a program će se prikazati i online.

Osim raznolikosti filmskih rodova, program obilježava i šarolikost filmskog izraza te tematika. Igrani filmovi uvest će nas u cijeli niz tema, protagoniste različitih dobnih skupina i njihove preokupacije, neistražene seksualnosti, vršnjačke odnose, odrastanja u različitim sredinama, krajeve i obitelji obilježene socioekonomskim problemima, i to u gotovo svim žanrovima – od krimi komedija do fantasy horora.

Dokumentarni filmovi upoznat će nas s neobičnim sugovornicima i njihovim svjetovima, a posebice će nam približiti svakodnevicu osoba sa psihičkim i fizičkim oboljenjima. Eksperimentalni filmovi iz selekcije u maniri žanra propitkuju granice zbilje, mašte i medija, neki od animiranih ne libe se uhvatiti u koštac s tradicijom i uvriježenim društvenim stavovima, a vidjet ćemo i jedan glazbeni spot.

U Akademskom programu bit će prikazano 28 filmova s umjetničkih i filmskih akademija iz Zagreba, Splita, Ljubljane, Nove Gorice, Banja Luke, Novog Sada i Beograda, a nagradu Veliki lonac za najbolji akademski film dodijelit će žiri u sastavu Marija Kovačina, Mario Kovač i Ivan Turković Krnjak. Kome će pripasti Mali lonac za najbolji studentski film, na temelju 18 naslova, odlučit će Sunčica Ana Veldić, Ivor Glavaš i Mark Modrić.

Raspored projekcija možete pogledati na internetskoj stranici Revije ili praćenjem Facebook eventa.

Revija studentskog filma osmišljena je kao program namijenjen promoviranju i osnaživanju audiovizualnog stvaralaštva među studentima, ali i kao platforma za povezivanje mladih filmskih autora i autorica iz država regije.

Reviju organizira Akademski filmski klub i FPS Media, a program se izvodi u partnerstvu sa Studentskim centrom u Zagrebu.

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 25.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *