fbpx

Anica Tomić i Jelena Kovačić ponovo u ZKM-u!

Anica Tomić i Jelena Kovačić ponovo u ZKM-u!

Anica Tomić i Jelena Kovačić ovaj su put udružile snage i s dramaturgom Ivorom Martinićem u projektu u kojem 19 dramskih pisaca progovora o životu u doba krize izazvane pandemijom. Tako je nastala predstava Monovid-19 mišljena iz epidemiološkog okvira, napravljena za ovu pandemijsku situaciju koju smo proživjeli u karanteni i još je proživljavamo uz epidemiološke mjere, što se vidi i u scenografiji predstave i na maskama koje nosi publika koja dolazi na Monovid-19.

Monovid-19 konceptulano se razdvaja na tri narativne linije i u prostorima ZKM-a u jednoj se večeri istovremeno odigravaju tri različite predstave koje prate tri različite publike, tako da u jednoj večeri izabirete jednu predstavu koju želite pogledati.

Pred vama tako stoje moćni političari i njihove žene, znanstvenici i medicinske sestre, stariji ljudi zatvoreni u svoje domove, samohrane, rastavljene majke, zlostavljane žene, izgubljena mladež, strastveni vjernici, zabrinuti susjedi, lucidni zanesenjaci, zaboravljeni umjetnici, usamljeni anđeli, dok publika zajedno sa ZKM-ovim glumcima nanovo otkriva potencijalna mjesta izvedbe.

MONOVID-19  na repertoaru ZKM-a je do 10. srpnja 2020.

#hoćešlidoći

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

Odgovori