Ansambl LADO čestita Uskrs novim spotom za pjesmu ‘O, Marija Sinka svega’

Ansambl LADO čestita Uskrs novim spotom za pjesmu ‘O, Marija Sinka svega’

Vrijeme korizme idealna je prilika da se s Ansamblom LADO pripremimo za Uskrs. Spotom „O, Marija Sinka svega“ Ansambl LADO također kroči prema Uskrsu te spot za ovu korizmenu pjesmu predstavlja kao čestitku nadolazećeg blagdana.

Vrijeme korizme idealna je prilika da Ansambl LADO čestita Uskrs spotom za pjesmu „O, Marija Sinka svega“, koja je još 2001. izdana na albumu „Raspelo“. Za prigodu nadolazećeg blagdana LADO je napravio novu verziju ove pjesme, koja predstavlja jedan od bisera među kajkavskim pučkim popijevkama. Korizmena „O, Marija Sinka svega“ pjesma je iz turopoljskog kraja, pa je i sam spot prigodno snimljen u Crkvi svete Barbare u Velikoj Mlaki, kojoj stanovnici s razlogom tepaju da je „turopoljska ljepotica“.

Napjev „O Marija Sinka svega“ izniman je primjer crkvenog pučkog pjevanja u kojemu se u potpunosti isprepliću turopoljski, tradicijski i pučki način pjevanja sa crkvenom,  sakralnom korizmenom glazbom i tematikom. Posebnost ovog napjeva ogleda se u turopoljskom govoru, koji se nalazi na Listi zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Ansamblu LADO nakon korizme slijede koncerti Uskrsnog programa, pa ovim putem najavljujemo da snimku našeg Uskrsnog koncerta možete pogledati na Uskrs, 17. travnja 2022. na drugog programu HRT-a u 19 sati.

FOTO: PROMO

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori