Ansambl LADO kreće s koncertnom sezonom u Hrvatskoj, a krajem lipnja planira i odlazak u Poljsku

Ansambl LADO kreće s koncertnom sezonom u Hrvatskoj, a krajem lipnja planira i odlazak u Poljsku

Toplije vrijeme omogućava održavanje koncerata na otvorenome, ali i sve veća procijepljenost stanovništva ide na ruku izvođačima koji su predugo bili bez doticaja sa svojom publikom.

Ansambl LADO svoja je prva dva ovogodišnja vokalno-instrumentalna koncerta održao u svibnju u Vukovaru i Zagrebu, a koncerte nastavlja održavati i u lipnju

Uz vrhunske plesne izvedbe, poznato je kako se Ladovi umjetnici s lakoćom mogu transformirati i u reprezentativni folklorni zbor, a u ovo pandemijsko vrijeme i u manji vokalno-instrumentalni ansambl. Solisti i Orkestar Ansambla LADO održat će 8. lipnja vokalno-instrumentalni program Sako leto ima nekaj novoga u sklopu ciklusa Lisinski Atrium koji se održava na vanjskoj pozornici pokraj zgrade Lisinskog.

Kroz jednosatni program, Ladovi solisti i glazbenici prikazat će glazbenu baštinu Moslavine, Posavine, zagrebačkog Prigorja, Slavonije, Baranje, Bačke, Podravine, Međimurja i Dalmacije. Glazbene obrade potpisuju Božo Potočnik, Marijan Makar, Emil Cossetto, Duško Topić, Alan Kanski, Marko First i Zlatko Potočnik.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti online putem bit.ly/LADO-LisinskiAtrium_ulaznice te na blagajni Lisinskog.

Ove godine LADO odlazi i u Lipik, gdje će 10. lipnja biti svečano otkrivena bista osnivača Ansambla LADO prof. Zvonimira Ljevakovića. Na inicijativu umjetničkog voditelja Ansambla LADO Krunoslava Šokca i u dogovoru s Gradom Lipikom, Ljevakovićeva bista koja se cijelo desetljeće čuva u zgradi Ansambla, pronaći će svoje mjesto u rodnom gradu čovjeka koji nas je zadužio svojom neiscrpnom ljubavlju prema folkloru, otkrivanjem duhovnog i materijalnog bogatstva hrvatskoga sela i stvaranjem koreografskih djela neprocjenjive vrijednosti. Građanima Lipika istu će večer LADO darovati i svoj vokalno-instrumentalni koncert Sako leto ima nekaj novoga

Isti će program LADO izvesti i 12. lipnja u Bilju, a dan prije, 11. lipnja, u Slavonskom Brodu izvest će i svoj prvi ovogodišnji plesni koncert na otvorenju manifestacije Brodsko glazbeno ljeto. Program je kolaž plesnih i vokalno-instrumentalnih brojeva kojima se prikazuje glazbena i plesna baština raznih hrvatskih krajeva.

U Zagrebu se očekuju i dva kraća nastupa

Jedan će se održati 16. lipnja na pozornici ispred Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu u sklopu Ljetnog festivala HNK, a drugi 17. lipnja u Memorijalnoj zbirci Jozo Kljaković u sklopu Zagrebačkih ljetnih večeri ZgKUL.

Krajem mjeseca LADO planira put u Poljsku, gdje će s domaćinima iz folklornog ansambla Śląsk održati koncerte u Koszęcinu, Krakówu i Katowicama. Koncert organizira Konzulat Republike Hrvatske u Krakówu u partnerstvu s gradovima Krakówom i Katowicama i u suradnji s poljskim Ansamblom pjesama i plesova Śląsk Stanisława Hadyne.

Informacije o nastupima mogu se pronaći na službenoj web stranici Ansambla www.lado.hr/dogadjanja

Raspored nastupa Ansambla LADO u lipnju:

  • 8. 6. – Zagreb, Lisinski Atrium
  • 10. 6. – Lipik, Bazeni Lipik
  • 11. 6. – Slavonski Brod, Kulturno-koncertna dvorana Ivana Brlić Mažuranić
  • 12. 6. – Bilje, park ispred dvorca princa Eugena Savojskog
  • 16. 6. – Zagreb, pozornica ispred HNK u Zagrebu
  • 17.6. – Zagreb, Memorijalni zbirka Jozo Kljaković (pri Centru za likovni odgoj Grada Zagreba)
  • 27. – 30. 6. – Poljska (Koszęcin, Kraków, Katowice)

FOTO: PROMO

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori