fbpx

Ansambl LADO na manifestaciji Dani europske baštine 2020. s programom ‘Kak je teško našu ljubav tajiti’

Ansambl LADO na manifestaciji Dani europske baštine 2020. s programom ‘Kak je teško našu ljubav tajiti’

Ansambl LADO sudjeluje na ovogodišnjoj manifestaciji Dani europske baštine 2020. Time se pridružio drugim kulturnim ustanovama koje će predstaviti 16 online edukativno-promotivnih sadržaja i više od 60 raznovrsnih događanja posvećenih obrazovanju i baštini u 23 naselja diljem Hrvatske.

Dani europske baštine najrasprostranjenija su participativna kulturna manifestacija u Europi kojoj se Hrvatska pridružila 1995. godine i otada se kontinuirano obilježava svake godine tijekom rujna i listopada.

Za ovu prigodu, solisti i Orkestar Ansambla LADO održat će vokalno-instrumentalni koncert „Kak je teško našu ljubav tajiti“ 8. listopada u svojoj dvorani na Trgu Republike Hrvatske 6a s početkom u 19.30 sati.

Program vokalno-instrumentalnog koncerta publici pruža uvid u bogatstvo i raznolikost hrvatskih tradicijskih glazbala i vokalnih izričaja. Hrvatska je svjetski fenomen po broju zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara, a velik dio tradicijskih plesnih i glazbenih izričaja nalazi se na repertoaru Ansambla LADO. Slušatelji će imati priliku uživati u međimurskoj popevki, slavonskom kolu te zvucima tradicijskih glazbala – gajdi, duda, tambura samica, dvojnica, diplica i cimbala.

Kroz 15 glazbenih brojeva Ladovi glazbenici i solisti prikazat će glazbenu, instrumentalnu i vokalnu tradiciju Posavine, zagrebačkog Prigorja, Slavonije, Baranje, Podravine, Međimurja i Dalmacije. Glazbene obrade potpisuju, među ostalima, Emil Cossetto, Božo Potočnik, Marijan Makar, Duško Topić i Alan Kanski. Koncert je besplatan, a zbog ograničenog broja mjesta u dvorani, potrebno se prijaviti e-mailom na administrator@lado.hr ili na broj telefona 01/482-8472

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 25.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *