Arijana Lekić-Fridrih: ‘Strašna je predrasuda da život žena staje u određenoj dobi i da žene postaju manje zanimljive što su starije’

Arijana Lekić-Fridrih: ‘Strašna je predrasuda da život žena staje u određenoj dobi i da žene postaju manje zanimljive što su starije’

Nova emisija KolibriS 50 je minuta posvetila razgovoru o jednom iznimnom umjetničkom projektu. „Od 5 do 95“ multimedijalni je umjetnički projekt koji služi kao medij za prenošenje ženskih priča i iskustava. Djevojčice, djevojke i žene progovaraju kako je biti žena u Hrvatskoj i po čemu se njihov životni put razlikuje od onog njihovih majki, baka i prabaka pri čemu svaka od protagonistica simbolično predstavlja jednu godinu života – od 5 do 95 godina.

Kada i kako je nastao projekt, što sve on obuhvaća, tko ga vodi, gdje je sve do sada bio predstavljen – na ta i mnoga druga pitanja odgovorila je gošća Arijana Lekić-Fridrih. Arijana je rođena u Zagrebu gdje živi i radi. Završila je studij Filma i videa na Umjetničkoj akademiji u Splitu i diplomski studij Režije dokumentarnog filma na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Djeluje u području filma i video umjetnosti, a zajedno s Andreom Kaštelan vodi projekt “Od 5 do 95”.

Premijera emisije KolibriS u kojoj gostuje Arijana Lekić-Fridrih može se pogledati u srijedu 27. travnja s početkom u 20 sati.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori