Arsenal ljetne noći: Nezaboravan i magičan program posvećen Arsenu Dediću ispred HNK

Arsenal ljetne noći: Nezaboravan i magičan program posvećen Arsenu Dediću ispred HNK

Završetak Festivala Ljetne večeri HNK u Zagrebu sinoć je obilježio program Arsenal ljetne noći kojim se odala počast velikom skladatelju, književniku, prevoditelju, pjesniku i kantautoru Arsenu Dediću.

Na pozornici smještenoj ispred kazališta nastupilo je 12 glumaca i glumica dramskog ansambla zagrebačkog HNK izvodeći Arsenove stihove pred 500-tinjak ljudi u publici

Praćeni orkestrom Opere HNK u Zagrebu i u glazbenom aranžmanu Ante Gele, poeziju su govorili i pjevali Ana Begić, Dragan Despot, Goran Grgić, Alma Prica, Igor Kovač, Iva Jerković, Ivan Colarić, Mirta Zečević, Nikša Kušelj, Slavko Juraga, Tesa Litvan i Zijad Gračić. Cijeli projekt realiziran je u suradnji s glazbenom divom Gabi Novak i glazbenikom Matijom Dedićem dok je kao gost iznenađenja pred publiku izašao Rade Šerbedžija i izveo Ne daj se Ines.

Na balkonu kazališta Matija Dedić odsvirao je glazbenu temu iz filma Glembajevi a potom je na scenu stupila Gabi Novak s Kućom za ptice. Dočekana je i ispraćena gromoglasnim pljeskom publike kao i cijeli dramski ansambl kazališta i svi sudionici ovog velikog projekta za kojeg se planira da postane tradicionalan.

FOTO: Barbara Grgić/Beli Zagreb Grad

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori