Arsenova, Cohenova i Dylanova poezija u Teatru Rugantino

Arsenova, Cohenova i Dylanova poezija u Teatru Rugantino

Pjesnička večer koja je trebala započeti proljetni ciklus poetsko-glazbenih večeri U traganju za izgubljenom poezijom, igrom slučaja i zbog jedne visoke temperature postaje – veliko finale Ciklusa! Poeziju legendarnog trojca Arsen, Cohen & Dylan, prema izboru Ivice Prtenjače, čitat će Gordana Gadžić, Jelena Miholjević, Nataša Kopeč, Sreten Mokrović, Luka Dragić i Filip Vidović, 23. svibnja u 19 sati u Teatru Rugantino.

Poetsko-glazbeni ciklus U traganju za izgubljenom poezijom osmislila je glumica, producentica i umjetnička ravnateljica Teatra Rugantino Gordana Gadžić, koja ovim ciklusom ispunjava svoju davnu želju o poetskim večerima u svom teatru.

Iako smo u sudaru sa životom, u toj egzistencijalnoj borbi s materijom, vremenom nekako ogrubjeli i otvrdnuli, želim iznova dati priliku jednom mekšem i nježnijem svijetu. Svijetu u kojem je čežnja za poezijom u nama i dalje živa.

Gordana Gadžić

Večer pjesnikinja

Odlična ideja pretvorila se u još bolju realizaciju te sjajnu atmosferu na sve tri poetsko-glazbene večeri do sada održane. 11. travnja u Teatru Rugantino koji je preuređen u pravu malu kazališnu scenu u Tomašićevoj 4, započeo je poetsko-glazbeni ciklus i to s večeri pjesnikinja – prema izboru Ivice Prtenjače koji je bio i moderator večeri. Poeziju Ane Brnardić, Marije Čudine i Anne Carson – čitale su glumice Gordana Gadžić, Dubravka Ostojić, Jelena Miholjević, Lada Bonacci i Nataša Kopeč, a večer je upotpunio jazz gitarist i skladatelj Ivan Kapec.

Dvije večeri prema Jergovićevom izboru

Pjesnike i pjesme za sljedeće dvije pjesničke večeri birao je Miljenko Jergović te moderirao večeri, a glazbu je birala Gordana Gadžić. 25. travnja bio je posvećen poeziji Anđelka Vuletića, Petra Gudelja i Milana Milišića u glumačkim izvedbama Gordane Gadžić, Dubravke Ostojić, Žarka Savića, Luke Dragića, Filipa Vidovića i Silvija Vovka,a 9. svibnja doživljaj pjesama Josipa Severa, Duška Trifunovića i Raše Livade prenijeli su nam glumci Gordana Gadžić,Alma Prica, Sreten Mokrović, Luka Dragić i Silvio Vovk.

23. 5. – poezija Arsena, Cohena & Dylana

Izbornik i moderator zadnje večeri ovog proljetnog ciklusa, koju najavljujemo za 23. svibnja, ponovno je Ivica Prtenjača, pjesme legendarnih i svima nam dragih pjesnika – Arsena Dedića, Leonarda Cohena i Boba Dylana čitat će Gordana Gadžić, Jelena Miholjević, Nataša Kopeč, Sreten Mokrović, Luka Dragić i Filip Vidović, a svirkom i pjevanjem će nam doživljaj večeri upotpuniti Maja Posavec, Ivan Kapec i Marko Lucijan Hraščanec.

Inspiracija za odabir pjesnika za 23. 5.

Snimke svih večeri na Facebooku i YouTubeu

Kako bismo kompletnoj Rugantinovoj dragoj publici podarili mogućnost doživljaja poetsko-glazbenog ciklusa U traganju za izgubljenom poezijom, kao i svim ljubiteljima kazališta, poezije i književnosti, snimke svih pjesničkih večeri u sklopu Ciklusa moći će se pogledati na platformama Facebook i YouTube (Teatar Rugantino), a Ministarstvu kulture i medija Republike Hrvatske zahvaljujemo što je financijski podržalo ciklus U traganju za izgubljenom  poezijom.

Gordana Gadžić

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori