Art park ponovno u Ribnjaku: Ovogodišnja tema je Odiseja u svemiru: 2021.

Art park ponovno u Ribnjaku: Ovogodišnja tema je Odiseja u svemiru: 2021.

Projekt Art park i ovog će se ljeta ugodno, ali i prepoznatljivo umjetnički smjestiti u zagrebački park Ribnjak. Stari park, nova lokacija, tik uz Centar mladih Ribnjak, bit će mjesto svemirskih avantura, a lansiranje letjelice Art park 006 zakazano je za vikend 11., 12. i 13. lipnja 2021. godine.

Posjetitelji Art parka mogu očekivati svježe oslikanu i osmišljenu street art galeriju, odličan glazbeni program i ugodno druženje svih poznatih i dragih lica. Ovogodišnja krovna umjetnička tema nosi ime Odiseja u svemiru: 2021. i vodi nas na jedno posebno putovanje.

Legendarna Kubrickova Odiseja u svemiru događala se u budućnosti, a naša svemirska odiseja vodi vas direktno u sadašnjost. Vrijeme novih epidemija je stiglo, plaćanje kriptovalutama polako preuzima vodstvo, a mi se sve više zamišljamo kako letimo prema nekim drugim planetima. Odlični domaći umjetnici su udružili snage, tako da očekujte veliki prasak boja. Budući da trajemo skoro tri mjeseca, osmislili smo raznovrstan program i ponešto za svakoga.

Ovogodišnji veliki zidni mural potpisuje umjetnički kolektiv Jutarnja šetnja

Na vikend otvorenju Art parka posjetitelji mogu očekivati sate i sate dobre glazbe. Najfinije glazbene taktove u petak će birati Jeff Jarunsky i Kuna te će pripremiti publiku za uzbudljivu subotu. A tada nastupaju majstorski poznavatelji plesne glazbe Carlito i Zak. Subota je rezervirana i za koncert zanimljivog dua La papa, koji čine Nikola Dabac (ukulele, vokal) i Stanislav Kovačić (violončelo, prateći vokali). Laganu nedjeljnu popodnevnu vožnju preuzet će DJ Jogurt uz sportsko opuštanje i stolni tenis.

Nakon vikenda, Art park na Ribnjaku svakodnevno će ostati otvoren za druženja sve do 4. rujna

Posjetitelji u nastavku ljeta mogu očekivati brojne radionice za velike i male, glazbene i filmske večeri ili jutarnje satove joge. Mogu se posvetiti programu posvećenom održivosti, recikliranju i “zelenim pričama”, satima i satima stolnog tenisa, ljuljanju na Ljuljački za čitanje.

Na Art parku ćete naći i redovite vintage buljake, piknike, izložbe i prezentacije mladih umjetnika te još mnogo sadržaja za sve generacije. Više informacija o događanjima na Art parku doznajte na Facebook stranici ArtParkZagreb.

FOTO: Beli Zagreb Grad

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori