fbpx

Atletičari Agrama dominirali u Kupu i ekipnom seniorskom djelu, dok su seniorke Dinamo-Zrinjevca vodile u ekipnom

Atletičari Agrama dominirali u  Kupu i ekipnom seniorskom djelu, dok su seniorke Dinamo-Zrinjevca vodile u ekipnom

Razveselila me vijest o ponovnim atletskim natjecanjima. Tako je 11. i 12. srpnja 2020. AK Dinamo – Zrinjevac održao atletski Kup i ekipno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke na zagrebačkom stadionu Mladost. Loši vremenski uvjeti otežavali su natjecanje pa je ono u jednom trenutku bilo i prekinuto na 15 minuta. Na Kupu su se bodovali rezultati ostvareni od 1. do 12. mjesta dok se u ekipnom prvenstvu bodovao najbolji rezultat pojedinca svakog kluba prema tablicama Svjetske atletske lige.

Vodstvo Agrama

U ukupom poretku Kupa vode atletičari Agrama i kod seniorki i seniora. U natjecanju za Ekipno prvenstvo Hrvatske sudjelovalo je 8 klubova u muškoj i 7 klubova u ženskoj konkurenciji. U ekipnom djelu natjecanja dominirali su među seniorima opet atletičari Agrama dok su kod seniorki prevagu imale atletičarke Dinamo-Zrinjevca.

Skakačica u vis Ana Šimić (Izvor: AK Agram Facebook)

Sara Kolak, iz riječkoga Kvarnera, opet prva

Olimpijska pobjednica u bacanju koplja Sara Kolak je početkom srpnja na Međunarodnom atletskom mitinguBoysen memorial’ u Oslu s hicem od 62,42 metra odnijela pobjedu, no u Zagrebu u nedjelju nije uspjela prebaciti 60 metara, ali je ostvarila najbolji rezultat među prisutnim natjecateljima. i donijela pobjedu Kvarneru.

Drugi pojedinačni rezultati

U skoku u vis najbolja je bila Ana Šimić koja je skakala za Agram s rezultatom 1,78. Bojana Bjeljac iz Dinamo-Zrinjevac je slavila u subotu na 5.000 i 1.500 metara, a u nedjelju na 3 km. Marko Čeko je iz kninskog Svetog Ante pobijedio u utrci na 200 m. U bacanju diska pobijedio je Marin Premer iz Kvarnera s rezultatom 58.69. U skoku u dalj istaknuo se Filip Pravdica sa skokom 7,87 m, a Ivana Lončarek postigla je odličan rezultat na 100 m s preponama.

Skok u dalj Filip Pravdica (Izvor: Filip Pravdica Facebook)

Pred nama je 25. srpnja i 7. Međunarodni atletski miting u Splitu, nadajmo se njegovom održavanju i dobrim vremenskim uvjetima koji će sportašima omogućiti ostvarivanje najboljih rezultata.

  • Izvor informacija:
  • HRT, Dominacija Agrama u Kupu, Dinamo-Zrinjevac slavio u ekipnom kod seniorki, 2020.

Sonja

Sonja Kirchhoffer po vokaciji je povjesničarka koja radi u obiteljskom obrtu za restauraciju „Industrijska arheologija“. Iako ne radi, strogo gledano, u struci u stalnom je doticaju sa starim stvarima. Kako je zanima puno toga, starog i novog, kada stigne čita i piše, a slobodno vrijeme najviše uživa u ulozi ponosne mame i šetačice obiteljskih pasa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *