Autorica i bivše časne sestre, protagonistice filma ‘Nun of Your Business’ gošće na posebnoj projekciji u Dokukinu KIC

Autorica i bivše časne sestre, protagonistice filma ‘Nun of Your Business’ gošće na posebnoj projekciji u Dokukinu KIC

Prošlogodišnji pobjednik publike Zagrebdoxa, dugometražni dokumentarni film ‘Nun of Your Business’ redateljice i scenaristice Ivane Marinić Kragić nastavlja kino prikazivanje u nezavisnim kinima diljem Hrvatske. Film je s prikazivanjem počeo 1. ožujka u zagrebačkoj Kinoteci, gdje su prve projekcije izazvale golem interes i u kratkom roku rasprodane.

Film dolazi i u kina Tuškanac, Forum, ali i u Dokukino KIC

Osim u kino Kinoteci (17.3.), film će se prikazivati od 19. do 21.3. u zagrebačkim kinima Tuškanac i Forum. Ovog petka, 19.3. očekuje nas posebna projekcija u Dokukinu KIC, nakon koje će uslijediti razgovor s autoricom filma Ivanom Marinić Kragić, te bivšim časnim sestrama Maritom Radovanović i Fanikom Ferić, glavnim protagonisticima filma Nun of Your Business. Razgovor će voditi Nino Kovačić.

Film će se moći vidjeti i u drugim nezavisnim kinima: Centar za kulturu Čakovec (19.3.), Kino Valli Pula (26.3.) te Art kino Rijeka (1.4.).

Priča prati dvije mlade časne sestre koje se upoznaju na katoličkom okupljanju u Zagrebu i zaljubljuju se

Žive u dva odvojena samostana, a prostori koje su nekoć smatrali utočištem utjehe i duhovnog ispunjenja postaju zemaljski u većoj mjeri nego što su očekivale. Razočarane Crkvom i seksualnim i psihičkim zlostavljanjem unutar institucije, a vođene svojom ljubavlju, donose najtežu odluku svog života – napustiti samostan i započeti novi zajednički život na jednom od dalmatinskih otoka gdje se nadaju da će ih tradicionalna lokalna zajednica prihvatiti.

Rekonstrukcije scene u filmu snimljene se tehnikom time – lapse fotografija, a uloge tumače Maruška Aras, Mia Anočić Valentić, Iva Mihalić, Ana Maras Harmander, Sanja Milardović, Jadranka Elezović, Asja Jovanović, Vlasta Ramljak. Raspored narednih projekcija i sve informacija o filmu ‘Nun of Your Business’ redovito će biti ažurirane i dostupne na Facebook stranici filma.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori