fbpx

Babinjak: Mjesto inspiracije i umrežavanja – Okupljalište modernih žena

Babinjak: Mjesto inspiracije i umrežavanja – Okupljalište modernih žena

Kultni Babinjak – nekadašnje najpopularnije mjesto za žene. Babinjak je bilo mjesto okupljališta žena koje su se za vrućih ljetnih dana skrivene od muških pogleda ogoljene sunčale u Babinjaku. Babinjak je bio prva nudistička plaža u Europi.

Novi Babinjak 21. stoljeća zamišljen kao kružni amfiteatar ponovno će biti okupljalište žena. U modernom Babinjaku neće biti nudizma ali će se svakako svašta nuditi. Tu će žene voditi glavnu riječ. Oko Babinjaka će se ponovno okupiti žene, žene koje su odvažne, inspirativne, hrabre. Bit će to mjesto razmjene iskustva, ideja, novih znanja, a isto tako i mjesto sastanaka, hofiranja, klafranja, kabareta i predstava.

Jučer je na Green River Festivalu održan prvi takav Babinjak, a gošća je bila poduzetnica i spisateljica Kristina Ercegović.

Kristina je do sada osnovala tri tvrtke, od kojih je dvije prodala, izdala je pet knjiga, obrazovala se u polju marketinga, održava radionice, predaje na dva fakulteta i ima 12-godišnjeg sina. Okupljenima na prvom Babinjaku otkrila je kako uskladiti privatne i poslovne obveze, kako se upustiti u svijet poduzetništva i na što pritom pripaziti. Upozorila je da je jedino pravo vrijeme za odustajanje onda kada nas posao koji radimo više ne veseli.

FOTO: Klara Halužan/Beli Zagreb Grad

Nakon brojnih pitanja, svaka je sudionica imala priliku predstaviti svoj posao i definitrati ono što bi joj bilo od velike pomoći u nastavku poslovanja. Stvorili su se brojni kontakti, vizitke su se razmijenile, a Babinjak je na taj način postao mjesto umrežavanja, inspiracije i motivacije za moderne žene!

FOTO: Klara Halužan/Beli Zagreb Grad

Također, dokazano je da žena ženi ipak nije vuk, usprkos uvriježenom mišljenju.

Novi Babinjak stiže već sutra

Ako ste slučajno propustili Babinjak s Kristinom Ercegović, možete ispraviti tu nepravdu već sutra na Babinjaku s Martinom Šubic. Tema Babinjaka bit će Igrajmo se poduzetništva.

O predavačici

Martina Šubic, sociolog, rođena i živi u Zagrebu. 2007. otvara tvrtku i kreće u poduzetništvo. Ideja za Juice & Juice café nastala je dok su njegovi vlasnici živjeli i radili u Irskoj, gdje su upoznali jednog od vlasnika juice bar lanaca. Vrativši se u Zagreb uz njegovu su pomoć otvorili svoj lokal i tako započeli s proizvodnjom. Sve namirnice koje vlasnici koriste za pripremu svojih smoothieja uzgajaju sami. A u svom voćnjaku, koji se nalazi na obroncima Samoborskog gorja, osim već uobičajenih jabuka, šljiva i krušaka, uzgajaju i borovnice, maline, jagode i ribizle. 2017. prodaje poslovni kompleks te otvara novu tvrtku 2018. te ponovno kreće u poduzetničku pustolovinu.

Više o Green River Festivalu možete saznati u nastavku ili, jednostavno – svratiti na Savski nasip uz Hendrixov most.

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori