fbpx

Bablje ljeto u Booksi: Književni klub Booksa i novu sezonu programa ugostit će u parku

Bablje ljeto u Booksi: Književni klub Booksa i novu sezonu programa ugostit će u parku

Nakon iznimno uspješnog lipanjskog i srpanjskog izdanja Bookse u parku, književni klub Booksa i novu sezonu programa ugostit će u parku u Martićevoj 14D.

Usprkos nepovoljnoj situaciji u kojoj smo se svi zatekli, književni klub Booksa  u Martićevoj 14D na programu Booksa u parku u lipnju i srpnju ugostio je preko 40 događanja. Iznimno uspješnih nekoliko tjedana bilo je ispunjeno književnošću, glazbom, filmskim projekcijama, čitateljskim klubovima i druženjem u sjeni breza i omorika, u hladu Martićeve ulice. S rekordnom posjećenošću, svakodnevnim programima i brojnim sudionicima, mjesec dana umjesto uobičajenih tjedan pokazalo se kao pun pogodak, a zagrebačkoj je publici očigledno nedostajalo druženja na otvorenom. Za sve koji se nisu mogli uživo priključiti – programi su snimljeni i dostupni za gledanje na portalu Booksa.hr!

Booksa u parku je završila, ali druženja se nastavljaju u rujnu i listopadu! Kao i ljetos na Booksi u parku, i bablje ljeto u Booksi bogato je književnim, filmskim, glazbenim i edukativnim programima, i što je najvažnije – lijepim kvartovskim druženjem

Booksa u parku ovog lipnja i srpnja

Događanja počinju u utorak 8. rujna u 18h Raspričavanjem – zajedničkim pričanjem priča, koje vodi Ivana Bodrožić. Istoga dana u 19.30h održat će se otvorenje izložbe digitalne i digitalizirane umjetnosti #pivilion_dot_net umjetničke organizacije Format C.

U četvrtak 10. rujna u 20h održat će se filmska večer Okolišnog filmskog festivala s projekcijom filma Ovo mijenja sve, epskim pokušajem da se redefiniraju izazovi koje su nam donijele klimatske promjene.

U nedjelju 13. rujna u 17h održat će se još jedna Šetnja iza ugla na temu Šest kratkih priča o gradu, a vodit će je Saša Šimpraga. Drago Ibler, Branko Miljković, Dragica Crnković Očko, Mija Slavenska, Rikard i Pavao Š. neki su od protagonista ovih kratkih crtica o gradu, od kojih su neke i misterije.

U narednih mjesec dana održat će se i brojni razgovori s piscima i spisateljicama, prevoditeljima i prevoditeljicama, tribine o stripu, poeziji i čitanju, filmske projekcije, Škrabice – koncerti autorske glazbe, čitateljski klubovi, Raspričavanja i još mnogo toga! Sva događanja u parku su besplatna. Sve propisane epidemioloških mjere bit će poštivane.

Detaljan raspored i opis programa potražite na stranicama Kluba Booksa, a pratite i društvene mreže: Facebook Klub Booksa te Instagram @kombinat_booksa.

FOTO: Marija Gašparović

Anđela Knez

Magistra geografije i članica europske mreže mladih geografa (EGEA). Volim geografiju, ples, kulturu, povijest i urbanizam grada. Slobodno vrijeme koristim za brojne volonterske aktivnosti, istraživanje grada Zagreba te igru i šetnju sa psom.

Odgovori