fbpx

Baština na mreži: izradi virtualnu izložbu u NSK

Baština na mreži: izradi virtualnu izložbu u NSK

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizira natječaj Baština na mreži: izradi virtualnu izložbu u NSK namijenjen stručnim suradnicima knjižničarima i nastavnicima koji nastavne teme žele približiti učenicima u obliku virtualne izložbe.

Svrha je Natječaja poticanje izradbe virtualnih izložbi korištenjem građe NSK kao sredstva za promidžbu znanstvene i kulturne baštine u digitalnome obliku te otkrivanje mogućnosti njezina korištenja u obrazovanju.

NSK od 2012. izrađuje virtualne izložbe korištenjem digitalizirane građe i objavljuje ih na portalu Virtualne izložbe, a 2018. proveden je i prvi natječaj Baština na mreži s ciljem poticanja knjižnica i ostalih baštinskih ustanova na suradnju u njihovoj izradbi. Kao rezultat prvog provedenog natječaja, 2019. godine objavljene su izložbe Nikola Andrić – Parižanin s Vuke Gradske knjižnice Vukovar i Ivan Martin Divald: prvi svjetovni tiskar u Osijeku Knjižnice Ugostiteljsko-turističke škole u Osijeku. Osim ove dvije uspješne izložbe, rezultat natječaja je i šest novih educiranih suradnika.

Prijave na ovogodišnji natječaj otvorene su do 11. listopada 2020., a detaljan tekst natječaja dostupan je na poveznici Baština na mreži. Natječaj se provodi u sklopu projekta Mreža virtualnih izložbi kulturne baštine: razvoj obrazovnih sadržaja Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu koji podupire Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 25.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *