fbpx

Belgijska predstava Sylvia gostovala na Festivalu svjetskoga kazališta

Belgijska predstava Sylvia gostovala na Festivalu svjetskoga kazališta

Uzbudljiva i atraktivna belgijska predstava, pod naslovom Sylvia, u režiji svestranog umjetnika Fabricea Murgie te u produkciji Cie Artara iz Bruxellesa gostovala je u okviru Festivala svjetskoga kazališta u Hrvatskome narodnom kazališta u Zagrebu.

Pred punim gledalištem, popunjenim prema epidemiološkim mjerama, zagrebačka je publika imala priliku upoznati se s očaravajućim i duboko emotivnim djelom o slavnoj američkoj književnici Sylviji Plath koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Tijekom izvedbe gledatelji su imali priliku na velikom ekranu vidjeti stvaranje filma u realnome vremenu. Predstava je ispraćena dugotrajnim pljeskom i ovacijama.

Nakon osam mjeseci stanke Festival svjetskoga kazališta ponovno je započeo 27. rujna predstavom Sreća talijanske kazališne skupine glasovita kazališnog i filmskog redatelja i glumca Pippa Delbona. Festival se nastavio večerašnjom predstavom koje je ujedno i jedno od rijetkih kazališnih gostovanja u Hrvatskoj zbog specifične epidemiološke situacije u cijelom svijetu.


Festival će se nastaviti 31. listopada gostovanjem jednog od najcjenjenijih svjetskih autora Mila Raua s belgijskom predstavom Obitelj koja donosi priču o obitelji koja je 2017. godine počinila samoubojstvo dok motiv nikada nije otkriven. Predstava je svojevrsni eksperiment, izložba svakodnevice te etnološka studija današnjeg intimnog života.

FOTO: Huber Amiel

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 25.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *