fbpx

Besplatan ulaz u Muzej vlakića Backo Mini Express

Besplatan ulaz u Muzej vlakića Backo Mini Express

Muzej vlakića Backo Mini Express – peta najveća maketa željeznice Europe, jedan od najposjećenijih turističkih sadržaja u Zagrebu prije korona pandemije, od utorka 26. svibnja iznova otvara svoja vrata za sve velike i male ljubitelje vlakova. Muzej se nalazi u Gundulićevoj ulici br. 4. u Zagrebu.

Ovaj turistički raritet jugoistočne Europe, kojega godišnje posjećuje više od 20 tisuća turista, svoj rad nakon mjera borbe protiv Covida 19, otvaranje i početak rada – započinje velikim poklonom za sve posjetitelje: besplatnim ulazom u utorak, 26. svibnja od 10 do 18 sati.

Muzej vlakića Backo Mini Express plod je četverogodišnjeg marljivog rada petorice Zagrepčana, te projekt koji je gotovo 85 posto hrvatski proizvod i inovativnih rješenja. Maketa se sastoji od 1.500 metara tračnica kojima prometuje 150 vlakova na više od 350 četvornih metara muzejskog eksponatskog prostora.

Od utorka 26. svibnja, baš kao i u stvarnom svijetu, maketom se iznova kreću, uz vlakove, brojni mini automobili, autobusi, kamioni, ali i pješaci koje pokreće indukcijska struja, što imaju samo još dvije makete u Europi. Najpopularniji sadržaj na maketi je Sljemenska skijaška staza, sa snijegom, skijašima, borderima, pratećim službama koje rade na održavanju staze, ali i onim što Sljemenu već dugo nedostaje – žičarom. 

Razgled Muzeja odvijat će se po posebnim pravilima u skladu sa naputcima Stožera civilne zaštite i HZJZ-a, o čemu će posjetitelji biti obaviješteni prilikom kupnje ulaznica.

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 25.000 zaljubljenika u grad.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *