Besplatne tematske ture: Prošetajte Donjim i Gornjim gradom uz veselu Purgericu

Besplatne tematske ture: Prošetajte Donjim i Gornjim gradom uz veselu Purgericu

Ispunite ovaj vikend španciranjem po Griču i po Donjem gradu u društvu dvije neobične pripovjedačice koje su za vas spremile puno škandalozno-ljubavnih, i galantno-agramerskih štikleca i priča. Pridružite se Purgerici, lokalnom turističkom vodiču i doznajte nešto novo iz priča modernizirane kontese Nere ili jedne galantne plemenite dame. Jedna od tura vraća se na ulice belog nam Zagreba grada po prvi put nakon više od godinu dana, s velikom željom da vam donese dašak starih vremena, vrati komadić optimizma i potakne na razmišljanje što se sve vrijednog i dalje nalazi u Donjem gradu, i što sve zaslužuje našu pažnju i naše vrijeme. 

Grič priča ljubavnu priču

U subotu, 27.3., u 18h, s mjestom polaska kod ulaza u Tunel Grič iz Mesničke ulice, čeka vas Grič priča ljubavnu priču – škandalozno-antiromantična priča kojom vas kontesa Nera, voljeni Zagorkin lik u neobičnom, vragolastom, rokerski-crnom izdanju, vodi Gornjim gradom, u avanturu otkrivanja tko se s kime volio, a tko baš nikako nije, tko se razvodio (što legalno, što otrovima), a tko uz pomoć glazbe zavodio, gdje se to opet njezin Siniša nevaljali skrio, i zašto je Zagorkin duh kroz stare i nove priče o ljubavi nanovo oživio.

Ljubim ruke i moj naklon

U nedjelju, 28.3., u 17h, s mjestom polaska ispred glavnog ulaza u HNK, nakon poduže pauze, vraća se tura Ljubim ruke i moj naklon, a u Zagreb dolazi natrag duh vremena Orient Expressa! Pripovjedačica vas vodi u jedno od najljepših razdoblja Zagreba, od samog kraja 19.st. pa do sredine 30tih godina, obilježeno prekrasnim kavanama, procvatom tvornica, trgovina, životom izumitelja i umjetnika, dolaskom prvih automobila, promenadnih koncerata, i galantnih druženja dama s perlama i gospode s polucilindrima. Plemenita Purgerica čeka vas na pravoj agramerskoj, otkačenoj, šarmerskoj španciranciji, a ima i tajni zadatak za sve vas koji joj se pridružite!

Kako rezervirati besplatna mjesta za subotu i nedjelju?

Rezervacije su obavezne, a broj mjesta ograničen. Mjesta možete rezervirati porukom na 091 6363 661 ili emailom na: purgerica@yahoo.com. Purgerica moli da u porukama ili mailovima navedete svoje ime i prezime, datum ili naziv ture, te broj osoba koji vodite sa sobom. Gosti na 4 šape su apsolutno dobrodošli na svaku turu. Za sve dodatne informacije posjetite službenu stranicu Purgerica na Facebooku i Instagramu.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori