fbpx

Body Shots: Premijerno na Noć kazališta u Zagrebačkom plesnom centru

Body Shots: Premijerno na Noć kazališta u Zagrebačkom plesnom centru

Zagrebački plesni centar središnji je prostor suvremenog plesa u Hrvatskoj koji podupire domaće i strane plesne umjetnike u njihovu stvaranju te, potičući jačanje dinamične plesne scene, ima važnu kulturnu i edukativnu ulogu.

Nakon odgođene premijere u ožujku, troje plesača njemačke skupine Cocoondance i dvoje hrvatskih plesača pretpremijerno 20. i premijerno 21. studenog u 20 sati izvest će predstavu Body Shots u koreografiji Rafaële Giovanola.

Body Shots istražuje usku granicu percepcije između umjetnih stvorenja i nas te stvara zamjensko tijelo koje se doima gotovo ljudskim: anonimno, oslobođeno spola, etniciteta, etičkih i društvenih pravila i stereotipa; tijelo koje, u najboljem slučaju, postaje empatično i poziva gledatelje da na njega projiciraju svoje strahove, želje i osjećaje. I nagoni ih da se zapitaju kako poimaju ljudsko postojanje i što znači biti čovjekom.

Predstavom Body Shots CocoonDance nastavlja seriju projekata dekonstrukcije tijela i potragu za još neizmišljenim postljudskim tijelom.

Predstava nastaje u suradnji skupine CocoonDance, Zagrebačkog plesnog centra i Državnog kazališta u Darmstadtu u okviru programa Doppelpass Njemačke savezne fondacije za kulturu.

Autori i izvođači: Fa-Hsuan Chen, Martina De Dominicis, Werner Nigg, Eleonora Vrdoljak, Marin Lemić

Koreografkinja: Rafaële Giovanola

Skladatelj: Jörg Ritzenhoff

Scenografkinja i kostimografkinja: Petra Dančević

Asistentica kostimografkinje: Božica Tunjić

Oblikovatelj svjetla: Marino Frankola

Autor videa i fotografija: Neven Petrović

Dramaturg: Rainald Endrass

Izvršne producentice: Daniela Ebert, Lena Peters

Menadžerica kompanije: Mechtild Tellmann

FOTO: Facebook Zagrebački plesni centar

Klara Halužan

Studentica iz Zagreba s višegodišnjim iskustvom u event managmentu. Svaku pruženu priliku trudim se kvalitetno iskoristiti kako bih naučila nešto novo te unaprijedila na bolje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *