Bojan Jambrošić na HRT-u predstavlja edukativni serijal za najmlađe: ‘Jojo i brojevi’!

Bojan Jambrošić na HRT-u predstavlja edukativni serijal za najmlađe: ‘Jojo i brojevi’!

Bojan je jedan od onih ljudi koji će uvijek naći put, prilagoditi se i ne odustati, bez obzira na sve! Tako je nastao njegov najnoviji projekt Jojo i brojevi, igrano-animirani serijal za najmlađe koji se od ponedjeljka 17. svibnja počinje emitirati na Hrvatskoj radioteleviziji u sklopu jutarnjeg programa Juhuhu.  

Cijela priča je krenula tijekom karantene, kad je višak slobodnog vremena Bojan odlučio iskoristiti za animiranje u koje je, sasvim slučajno, krenuo prije nekoliko godina kad nje nećacima htio napraviti crtić.

U ovim čudnim vremenima kad je sve stalo, ja se nisam dao i upustio sam se u nešto novo i drugačije. Sve je počelo sasvim slučajno prije nekoliko godina kada sam svojim nećacima Viti i Niki želio napraviti crtić i tako se sam naučio animaciji. A sada uz pomoć divnog tima Dječjeg programa HRT-a i Jana Šinjora Cvetkovića u produkciji glazbe, imam veseli i edukativni serijal za najmlađe i zbog toga sam presretan. “Jojo i brojevi” su samo početak i sigurno se vidimo u novim animiranim avanturama.

Bojan Jambrošić

Projektom Jojo i brojevi želja je približiti djeci svijet brojeva, zabavno i jednostavno, pričom i pjesmom

Uz pjesmu, pjevanje i glumu, Bojan je sve nacrtao sâm, animirao likove i napisao tekst za ovaj igrano-animirani serijal koji prati suživot Joje i njegovih životinjskih prijatelja. Ukupno deset epizoda prilagođene su metodički i metodološki dječjem uzrastu i poučavaju novom broju (priča o jednoj koki – Klari, dva zeca – Dušku i Ušku, tri mace, četiri žabe…), a sve naučeno na kraju završi pjesmicom koja u sjajnoj Jojinoj izvedbi, još jedanput ponovi naučeno gradivo.

Urednica projekta je Silva Skender, redateljica Ivana Radovčić, montažerka Marija Rajčević, majstor tona Robert Stanić, a producentica Blanka Blagec. Izgled Joje osmislila je kostimografkinja Jasna Zvonković, a u finalnom oblikovanju scenarija Bojanu je pomogla dramaturginja Ivana Gudelj. 

FOTO: Screenshot

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori