Booksa u parku: Mjesec dana književnih razgovora, filmskih programa i koncerata

Booksa u parku: Mjesec dana književnih razgovora, filmskih programa i koncerata

Ljeto je u Zagreb donijelo pregršt zanimljivih događaja. Jedan od njih svakako je Booksa u parku koja je ove godine umjesto uobičajenih tjedan dana, književni, glazbeni, filmski, participativni programi na Booksi u parku traju čitav mjesec, od 16. lipnja do 18. srpnja.

Program nudi ponešto za svakoga – mali sajam knjiga, promocije, razgovori, muzički program, druženje.

FOTO: Facebook

Program je otvoren u utorak 16. lipnja Prevodilačkim maratonom, nastavljen Tribinom o stripu i nizom drugih književnih tribina
narednih dana te vrlo posjećenom akcijom Svi za knjigu, knjiga za svakoga!

Škrabica za Antu Perkovića na kojoj je nastupila Sara Renar zbog vremenskih je (ne)prilika održana u klubu Booksa, što nije umanjilo njezin uspjeh i emocije brojne publike u klubu i ispred njega. Tjedan je zaključen u nedjelju u podne predavanjem Saše Šimprage o zagrebačkim parkovima.

Ploča programa događaja

Program se nastavio u utorak, 23. lipnja u 20h, i to tribinom o novim generacijama u dramskom pisanju na kojoj je sudjelovao Ivica Buljan, Jasna Jasna Žmak, te Espi Tomičić, student dramaturgije i autor drame Your love is King, uz moderaciju Nine Gojić.

Jučer je na koncertu u parku zasvirao Miki Solus s novim sastavom Džungla tonaliteta.

Vikend program započinje večeras u 18:00 sati Sandorfovim mini maratonom na kojem će se predstaviti najbolji europski kratkopričaši, a odat će se i posveta prerano preminulom Bekimu Sejranoviću.

Tjedan završava u nedjelju u podne još jednom šetnjom, na kojoj će kroz povijest i sadašnjost Martićeve ulice voditi povjesničar umjetnosti Krešimir Galović.

Sva su događanja besplatna, a cijeli program možete pogledati na Web stranici.

Izvori:

  • booksa.hr
  • FOTO: Marija Gašparović.

Anđela Knez

Magistra geografije i članica europske mreže mladih geografa (EGEA). Volim geografiju, ples, kulturu, povijest i urbanizam grada. Slobodno vrijeme koristim za brojne volonterske aktivnosti, istraživanje grada Zagreba te igru i šetnju sa psom.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori