Boris Bare: Kad izolacija postane inspiracija za nove radove

Boris Bare: Kad izolacija postane inspiracija za nove radove

Boris Bare poznato je zagrebačke street art scene, a nedavno je s Tihomirom Krklecom oslikao novi mural na Opatovini, naziva I park je nekome doma.

I park je nekome doma, mural na Opatovini

Boris je autor brojnih murala koje krase grad Zagreb, a sigurno ga najviše znate po projektima Pimp My Pump i ArtPark.

Projekt Pimp My Pump je sada iza mene, mislim da smo dosta postigli i napravili za popularizaciju i očuvanje pumpi. Na našu sreću grad i vodovod ih više nisu uklanjali nego su postavljali nove pumpe, s plitkom vodom dostupnom za sve. Novi projekt na koji sam ponosan je Artpark koji bi, ako se smiri situacija s pandemijom, trebao ovo ljeto biti po peti put. 

Grička vještica u Art Parku

Sve je započelo davno, početkom devedesetih, s izradom grafita po školi i kvartu, pa mu se tako i kroz godine mjenjao stil crtanja – više street arta, manje grafita. 

Svemirski vojajeri / Space voyeurs

Boris kaže kako mu je velika želja oslikati Trešnjevački dimnjak, a poruka koju bi time poslao jest da je sve u životu moguće.

Kada bi imao priliku oslikati bilo koje mjesto na svijetu, oslikao bi veliki avion parkiran na Himalaji dok mu u pozadini svira bend Khruangbin.

Baba Luna 2019.

Prve asocijacije na Hrvatsku i Zagreb su mi – moj dom, moj grad, utočište, sreća. 

Gospon Klek

S koronavirusom stala je većina poslova, a time i oslikavanje grada. Bare se ipak trudi biti produktivan.

Kada su mi već svi dogovoreni poslovi stali, jedino što mi preostaje da budem kreativan i produktivan.

Ne postoji netko s kim bi posebno volio surađivati, ali naglašava kako mu je bitno da to uvijek bude s prijateljima i dragim ljudima.

Sve radove Borisa Bare možete pogledati na poveznici ili na Instagram profilu.

Izvor fotografija: Boris Bare

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori