Braća Sinković u lovu na još jednu medalju: Na Svjetskom prvenstvu Hrvatsku će predstavljati tri posade

Braća Sinković u lovu na još jednu medalju: Na Svjetskom prvenstvu Hrvatsku će predstavljati tri posade

Na Svjetskom prvenstvu nastupit će više od 900 sportaša iz 65 zemalja, a Hrvatsku će predstavljati tri posade, Ivana i Josipa Jurković u dvojcu bez kormilara, Anton i Patrik Lončarić u dvojcu bez kormilara i Martin i Valent Sinković u dvojcu na pariće.

Nakon uvjerljivih nastupa tijekom dosadašnjeg dijela sezone, zlatnih odličja, titule ukupnih pobjednika na Svjetskom kupu i titule Europskih prvaka Martin i Valent Sinković žele još jednim vrhunskim rezultatom potvrditi status najboljeg veslačkog tandema današnjice.

“Dobro se osjećamo, dobro su prošle pripreme, odradili smo sve na Perući i u Zagrebu i nije bilo nikakvih ozljeda. Definitivno ćemo biti bolji i tehnički i u formi nego na Europskom prvenstvu i stvarno se veselimo utrkama”, rekao je Valent Sinković

Vjerujemo da će Španjolska i Australija i dalje biti najveća konkurencija. Tu bi mogli biti i Francuzi koji su Olimpijski pobjednici i od kojih se uvijek može očekivati da su na vrhunskoj razini. Ove godine dosta su utrka proveli u skifovima pa ne znamo jesu li se sasvim spremni, ali uvijek se može očekivati da budu na visokoj razini. Naše je odraditi svoje, ne dat se smesti iz svog ritma i vjerujem da će onda dobro završiti.

Martin Sinković

“Ovo je prvi put nakon dugo vremena da smo odradili sve što smo planirali. Nije bilo ozljeda, poslužilo nas je vrijeme i izvukli smo maksimum od planiranog i mislim da se to vidi na vodi. Puno smo bolji, mekši, brži i mislim da će to tako biti i na stazi. Australci, Francuzi, Španjolci su najveći konkurenti, ali smatram da trenutno stojimo jako dobro i da bismo trebali biti u samom vrhu. To znači prvi, a ako se to ne dogodi onda ćemo znati da smo negdje pogriješili pa ćemo vidjeti gdje”, izjavio je trener Braće Sinković, Nikola Bralić.

Sestre Jurković nižu sjajne rezultate, veslale su u svim ovogodišnjim finalima i vjeruju kako je vrijeme za medalju.

Jutros smo napravile zadnji intenzivan trening i prezadovoljne smo.  Sve je odrađeno kako treba i mislim da ćemo biti na dobrom nivou.

Josipa Jurković

“Očekujemo dobru utrku, dat ćemo sve od sebe da budemo u top 11 jer najboljih 11 iduće godine ide na Olimpijske igr. To bi nam zasigurno dalo dodatnu motivaciju i samopouzdanje za kvalifikacijsku regatu dogodine”, rekla je Ivana Jurković.

Nakon osvojene brončane medalje na Europskom prvenstvu do 23 godine, braća Lončarić spremni su odmjeriti snage s drugim posadama u seniorskoj kategoriji.

“Prije dva tjedna vratili smo se s brončanom medaljom s Europskog prvenstva do 23 godine. Spremni smo za dalje, a treninzi su pokazali da imamo sasvim solidne rezultate. Zadovoljni smo naravno i činjenicom da smo zadnje pripreme odradili bez ozljeda”, rekao je Patrik Lončarić

Ovo je naše prvo Svjetsko seniorsko prvenstvo.. veliko natjecanje, ali i ispitivanje forme, naime na takav način najbolje možemo vidjeti koliko smo dobri i i gdje pripadamo. Ovo će nam biti dobra orijentacija za rad dalje, vidjeti što možemo dogodine i kolike su nam šanse za kvalifikacije za Olimpijske igre.“ – rekao je Anton Lončarić.

Ove godine obilježava se 60. obljetnica prvog Svjetskog prvenstva u veslanju, održanog na Rotseeu u Luzernu, a zanimljivo je kako je otkazivanje Svjetskog prvenstva u veslanju 2020. i 2021. zbog globalne pandemije bilo prvi put da je navedeni događaj otkazan.

FOTO: Darko Zibar

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori