Britanski književnik Hari Kunzru ponovno u Booksi

Britanski književnik Hari Kunzru ponovno u Booksi

Nakon više od deset godina gost Booksina online književnog programa ponovno je Hari Kunzru, britanski književnik i novinar s njujorškom adresom, borac za ljudska prava i podcaster.

Povod za razgovor je njegov posljednji roman Red Pill objavljen na jesen 2020. koji kroz priču o piscu koji doživljava psihički slom tematizira povratak fašizma. S njim će o svemu od književnosti preko političkog aktivizma i rasizma do paranoje i NLO-a razgovarati Miljenka Buljević. Razgovor će se održati u srijedu, 24. ožujka u 20 sati, uživo na Booksinoj Facebook stranici.

Hrvatskoj publici Hari Kunzru poznat je po nagrađivanom romanu Impresionist (Hena com) nakon kojeg je objavio još nekoliko romana (My RevolutionsTransmissionGod Without Men i White Tears), zbirku kratkih priča Noise i novelu Memory Palace, povremeno piše za The Guardian, a u posljednje vrijeme vodi podcast Into the Zone koji kroz razgovore s filozofima, pankerima, guruima i istraživačima svemira propituje različite suprotnosti i granice između njih.

Aktivni zagovornik ljudskih prava i političkih prava književnika i književnica, Hari je poznat i po zalaganju za slobodu govora. Zbog svog aktivizma odbio je jednu od najstarijih britanskih književnih nagrada John Llewellyin Rhys zbog veze s novinama Mail on Sunday koje promoviraju rasističke stavove, a na najvećem indijskom književnom festivalu u Jaipuru čitao je zabranjene Sotonske stihove Salmana Rushdija

Izvor:

  • Booksa
  • FOTO: BooksaPOVEZANI TEKSTOVI

Odgovori