Cantus Ansambl petim koncertom ciklusa završava sezonu u Hrvatskom glazbenom zavodu

Cantus Ansambl petim koncertom ciklusa završava sezonu u Hrvatskom glazbenom zavodu

Na svome posljednjem koncertu u izazovima i neizvjesnošću ispunjenoj sezoni 2020./2021., u kojoj ponosno obilježava 20. godišnjicu uspješnoga i hvalevrijednoga djelovanja, Cantus Ansambl izvest će još jedan u nizu pomno biranih i osmišljenih programa. Koncert će se održati 7. lipnja u Hrvatskom glazbenom zavodu s početkom u 20 sati.

Ansambl će izvesti komorna, ali intimna djela, manjeg sastava Sande Majurec, Ante Knešaureka i Berislava Šipuša te vrijedno ostvarenje Miniatures pour Lewis Carroll Ive Maleca. Jedna od programskih okosnica ovosezonskog ciklusa su i praizvedbe domaćih skladatelja, stoga će Ansambl na posljednjem koncertu ove sezone praizvesti i novo djelo Ivana Josipa Skendera, stalnog dirigenta Ansambla, kao zalog obećavajuće budućnosti i anticipacija uzbudljivih glazbenih putovanja koja publiku s Cantus Ansamblom nesumnjivo očekuju.  

Cantus Ansambl ove sezone kroz pet koncerata zagrebačkoj publici predstavlja antologijska i repertoarna dijela 20. i 21. stoljeća, ali i praizvedbe najmlađe generacije domaćih skladatelja

Od antologije do narudžbe, programska je okosnica umjetničkog voditelja Ansambla Berislava Šipuša, koji je zajedno s Ansamblom u posljednjih 20 godina kontinuiranog i vrlo aktivnog djelovanja izveo više od 700 skladbi, naručio nova djela od gotovo svih domaćih skladateljica i skladatelja te surađivao sa, za suvremenu glazbu, najrelevantnijim solistima i dirigentima. Svoju 20. obljetnicu Cantus Ansambl je proslavio svečanim koncertom na ovogodišnjem Muzičkom biennalu Zagreb u travnju.

Koncert možete pratiti i u izravnom prijenosu na Trećem programu Hrvatskoga radija te naknadno poslušati u Slušaonici Hrvatskoga radija do 14. lipnja 2021.

FOTO: Vedran Metelko

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori