CeKaTe-ov online program za Noć knjige 2020.

CeKaTe-ov online program za Noć knjige 2020.

Noć knjige će se ove godine održati u četvrtak, 23. travnja 2020. u virtualnoj inačici s porukom S knjigom nisi izoliran!

 Centar za kulturu Trešnjevka već se tradicionalno pridružuje proslavi Svjetskoga dana knjige, ovaj put zanimljivim online programom. Pobjednici dječjeg literarnog natječaja, intervju Silvije Šesto i putopis Sanjaj, mali sanjaj  Ede Toplaka razveselit će knjigoljupce. 

Čitanje nagrađenih radova literarnog natječaja za djecu Knjiga nije hrana, ali je poslastica

Kroz dvanaest godina Festivala dječje knjige vidjelo se da puno djece osim što čitaju, puno i pišu. Natječaji su pokazali da među mladima ima mnogo kreativnih koji se vrlo lijepo snalaze s riječima i već su na dobrom putu prema umjetnosti. Među pobjedničkim radovima ima prekrasnih pjesama i proznih sastava koji će biti predstavljeni u Noći Knjige. 

Intervju s književnicom Silvijom Šesto

CeKaTe-ovci će razgovarati i s proslavljenom književnicom za djecu i mlade Silvijom Šesto. Na Web stranici i Facebooku moći ćete ekskluzivno proviriti u neke dijelove njenih najnovijih slikovnica: Uhvati mi plavog meduJapajapac i Miona, daj šuti.

O ove tri slikovnice, o tome kako su nastale, o knjigama općenito, o pisanju kao životnom odabiru, o tome koji su romani utjecali na nju i o svemu, što možda o ovoj književnici niste znali, imat ćete priliku pročitati i saznati u online intervjuu.

Putopis Ede Topalka

Za kraj, putopis Ede Toplaka pod nazivom Sanjaj, mali sanjaj s putovanja po Indiji iz koje se naš putopisac vratio krajem veljače ove godine.

Još kao dječak sanjao je o tome da vidi Taj Mahal, a nakon što je obišao velik dio svijeta, dječačka želja mu se ostvarila. Po čemu je baš Indija bila jedinstveno iskustvo? Što je indijski zlatni trokut i koje sve zanimljivosti tamo možemo vidjeti? Znate li da postoji više legendi o Taj Mahalu? Možete li zamisliti kako izgleda promet u Indiji i kako ide priča o Akbarovom slonu? Na sva ova pitanja saznat ćete odgovore u online putopisu.


Online program za Noć knjige moguće je pratiti od ovog četvrtka u 9 sati na web stranici i Facebooku Centra za kulturu Trešnjevka.

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori