fbpx

Centar za dokumentiranje nezavisne kulture traži volontere i volonterke

Centar za dokumentiranje nezavisne kulture traži volontere i volonterke

Centar za dokumentiranje nezavisne kulture community je arhiv nezavisne kulturne scene koji od 2011. godine vode Udruga za promicanje kultura Kulturtreger i Kurziv – Platforma  za pitanja kulture, medija i društva. 

Kao i prošlih godina, i ove godine Centar za dokumentiranje nezavisne kulture provodi edukaciju u sklopu koje se volonteri_ke imaju priliku upoznati s razvojem nezavisne kulture i civilnog društva u Hrvatskoj te steći osnovne vještine arhiviranja. Upoznat će sa značajnim korpusom materijala s polja nezavisne kulture koji je arhiviran u Centru a koji nije dostupan kroz formalnu edukaciju, kao i sa svrhom, kontekstom, uvjetima i načinima rada Centra.

Tijekom programa edukacije volonteri_ke će prema afinitetima obrađivati građu kao što su plakati, sitni tisak, knjige, časopisi i ostala građa pohranjena u arhivu Centra koju će katalogizirati te unositi u online dokumentacijsku bazu Centra. Osim toga, program uključuje i posjete knjižnicama i arhivima nezavisne kulture i civilnog društva u Zagrebu, predavanja stručnjaka koji vode spomenute institucije te radionicu digitalizacije materijala koji su pohranjeni u Centru.

Trajanje, intenzitet i sadržaj volonterskog programa prilagodit će se drugim obavezama volontera/ki kao i njihovim interesima i mogućnostima. Na kraju odrađenog volonterskog programa, volonteri_ke dobit će potvrdu o volontiranju.

Volonterski program u Centru provodi se od 2013. godine. Od tada, program je obuhvatio sve ključne aktivnosti Centra – rad s materijalima (prikupljanje, obrada, katalogizacija i digitalizacija), sudjelovanje u pripremi izložbi, komunikaciju s organizacijama civilnog društva, promociju i sudjelovanje u pojedinim aktivnostima u sklopu studentske prakse kao što su radionica digitalizacije u Multimedijalnom institutu te studijski posjeti arhivima i knjižnicama nezavisne kulture i civilnog društva u Zagrebu. Volonteri/ke su pritom, svojim radom, znatno doprinijeli radu i rastu arhiva u Centru.

Zainteresirani volonteri i volonterke se mogu javiti do 1. listopada 2020. na e-mail adresu Centra. 

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 25.000 zaljubljenika u grad.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *