Chui nastupaju na otvaranju jubilarnog 30. izdanja manifestacije Dani hrvatskog filma u kinu Tuškanac

Chui nastupaju na otvaranju jubilarnog 30. izdanja manifestacije Dani hrvatskog filma u kinu Tuškanac

Chui će glazbeno začiniti otvaranje jubilarnog 30. izdanja manifestacije Dani hrvatskog filma 12. rujna u zagrebačkom kinu Tuškanac. Naime, nakon službenog otvaranja održat će se projekcija čuvenog nijemog filma “Berlin, simfonija velegrada” Waltera Ruttmana, a Chui će tom prilikom uživo izvesti originalnu prateću glazbu koju su sami komponirali.

Jazz fusion četvorka filmski će koncert odraditi u sklopu filmskog programa “Kinofonija!”, a glazbu uz spomenuti nijemi film iz 1927. godine Chui su već izvodili 2019. godine na otvorenju Berlinale specijala koji se održava u Zagrebu pod pokroviteljstvom Berlin film festivala. Ovim su projektom stvorili unikatnu simbiozu filmske i glazbene umjetnosti s Chui etiketom. Sam film donosi prikaz svakodnevice u živopisnim ulicama Berlina te se glazba inovativne četvorke izvrsno uklapa uz film. Uvjerite se to i sami u nedjelju, 12. rujna, u 21:30. Ulaz na projekciju je besplatan.

Inače, Dani hrvatskog filma tradicionalna su smotra najboljih domaćih kratkih i srednjometražnih filmova, a održat će se od 12. do 1. rujna u kinu Tuškanac.

Za više informacija, zapratite Chui na njihovom službenom Facebook profilu i Instagramu.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori