Croatian Zoetrope i Flipbook: Zagreb dobio svoje prve animirane suvenire za sve generacije

Croatian Zoetrope i Flipbook: Zagreb dobio svoje prve animirane suvenire za sve generacije

Od početka kolovoza zagrebačka ponuda suvenira bogatija je za nove i kreativne suvenire – Croatian Zoetrope i Flipbook – prve hrvatske animirane suvenire za sretne ljude koje su osmislile i dizajnirale iskusne animatorice i kreativke, Maša Udovičić i Mirela Ivanković Bielen u želji da posjetiteljima Zagreba ponude drugačiji vid poklona i suvenira.

Želimo da posjetitelji Zagreba kući ponesu originalan i jedinstven suvenir kao uspomenu na trenutke provedene u našem gradu. Tako smo došle na ideju da upotrijebimo svoja znanja i vještine i kreiramo inovativne suvenire koji spajaju tradiciju, moderan dizajn i suvremenu prezentaciju. Croatian Zoetrope i Flipbook su dvije optičke igračke koje koriste pokret crteža na papiru i stvaraju magičnu animaciju sa zagrebačkim motivima, a razvili smo ih u našem studiju Luma Film u Zagrebu, poručile su Maša i Mirela koje osim proizvodnje animiranih filmova, serija, reklama, vode i školu animacije u kinu Tuškanac za djecu od 9 do 12 godina.

Animacije s motivima Zagreba

Posebnost ovih jedinstvenih suvenira je i u tome što su napravljeni od ekološki prihvatljivih materijala. Uz svaki zoetrope i flipbook dobivate gotove animacije s motivima Zagreba poput uspinjače, Meštrovićevog paviljona, Jaruna i popularnog zagrebačkog Adventa ili prazne papire na kojima svatko može kreirati svoje vlastito animirano mini remek-djelo.

Croatian Zoetrope i Flipbook izazito su jednostavni i zabavni za korištenje tako da u njima mogu  uživati sve generacije – od najmanjih do najstarijih. Sve što vam treba da postanete animator su bojice, olovka, flomasteri, vodene boje – koja god tehnika vam najviše odgovara.

Croatian Flipbook je mala knjižica od 70 stranica s crtežima u nizu koja realistično dočarava animacijski pokret. Kada stranice knjižice okrećete između palca i kažiprsta, stvarate animaciju.

Croatian Zoetrope je tuljac koji se vrti oko svoje osi. Blizu gornjeg ruba ima vertikalne proreze kroz koji virite u unutrašnjost. A tamo se krije papirnata traka sa sličicama koje tvore animaciju. Prvi Zoetrope nastao je davne 1834. godine i napravio ga je britanski matematičar William Horner.

Dovoljno je zavrtiti svoj zoetrope ili stranice svog flipbooka i gledati kako najljepše znamenitosti Zagreba oživljavaju u rukama djece i odraslih.

Savršeno zaigrani poklon i uspomena na Zagreb

Vjerujemo da će naši suveniri potaknuti na igru i kreativnost te izmamiti osmijeh brojnim posjetiteljima Zagreba i svima koji ih dobiju na poklon.

Maša i Mirela

Simpatični animirani suveniri mogu se naručiti na webshopu Croatian Zoetrope. Croatian Zoetrope i Flipbook razvijeni su uz podršku Ministarstva kulture i medija.

FOTO: Nina Đurđević

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori