Da je život samo ‘šaka suza, vrića smija’, dokazuje i Josipa Jurjević svojom novom zbirkom ‘Život pomalo i na brzinu’

Da je život samo ‘šaka suza, vrića smija’, dokazuje i Josipa Jurjević svojom novom zbirkom ‘Život pomalo i na brzinu’

“Život pomalo i na brzinu” zbirka je autobiografskih crtica iz života autorice, Josipe Jurjević. Knjiga za plažu i odmoriti glavu od moranja i briga. Knjiga koja će izvući usne u osmijeh, ali možda i smočiti obraz. Na jednostavan način i bez uljepšavanja, prikazana je svakodnevica i sve ono malo i veliko od čega je satkan život. Jer što je život nego šaka suza, vrića smija i činjenica da za sve što valja moramo imati force.

Za mene je pisanje oduvijek bio najjednostavniji način izražavanja emocija i svega što se događa oko mene i u meni. Riječi su mi bile najbliži saveznik. Kao što stoji i u samom predgovoru knjige ‘Život pomalo i na brzinu’, volim reći da je moja knjiga bila napisana i prije nego što sam je počela pisati. Sastoji se od kratkih autobiografskih crtica koje se protežu kroz duži životni period. U trenutku kada sam odlučila izdati knjigu jer sam htjela imati sve pričice i zgodne na jednom mjestu, cijeli proces je zapravo tekao prilično brzo. Sve se slagalo prirodno i samo od sebe.

Josipa Jurjević

Jurjević je prvo predstavljanje knjige održala u svom rodnom Zadru, u Gradskoj knjižnici Zadar.

U intimnoj atmosferi 30-40 najbližih ljudi, sat vremena promocije proletjelo je u trenu te je time ostvarena moja tiha želja i san iz djetinjstva. Kako živim u Zagrebu, promocija knjige svakako će se održati i u Zagrebu, ali mislim da ću za nju trebati ostaviti ipak malo više vremena. Ono što me najviše od svega iznenadilo je neočekivana podrška, potpora i interes ljudi. Nisam to očekivala, ali sada kada se dogodilo, zahvalna sam i presretna što će se knjiga ‘Život pomalo i na brzinu’ osim na mojoj nalaziti i na brojnim drugim policama.

Josipa Jurjević

Inače, Josipa Jurjević je na zagrebačkoj adresi još od studentskih dana koji su započeli i završili najljepšim uspomenama u studentskom domu Stjepan Radić. Po zanimanju je magistra logopedije koja uživa u svom poslu, sitnim svakodnevnim uspjesima i prevladavanju straha od logopeda kod najmlađih. Oduvijek je bila na ti s riječima i pisanjem. Zaljubljena u more, sunce, sol u kosi i svoje najdraže ljude koji su najvećim dijelom i odgovorni što je ova knjiga ugledala svjetlo dana.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori