Đakovčanke uz zadnju sezonu Netflixove serije ‘Kuća od papira’ obradile ‘Bella Ciao’

Đakovčanke uz zadnju sezonu Netflixove serije ‘Kuća od papira’ obradile ‘Bella Ciao’

Tradicionalna talijanska pjesma Bella Ciao koju su u 19. stoljeću pjevali radnici na sjeveru Italije kako bi prosvjedovali protiv loših uvjeta rada, u 20. je stoljeću dobila jednu još i veću važnost kada je postala službena antifašistička himna talijanskih partizana tijekom borbe protiv nacističke Njemačke i fašista iz Talijanske Socijalne Republike. Tijekom kasnijih godina ova je pjesma dobila mnoge verzije, a smatra se i pjesmom otpora, slobode i mira.
 

Kako je također adaptirana u raznim filmovima i serijama, tako je bila dio jedne od najpopularnijih Netflixovih serija današnjice Kuća od papira. A kako bi obilježile početak zadnje sezone ove serije, proteklog su petka članice Ženske vokalne skupine Đakovčanke, inače velike obožavateljice serije, snimile vokalnu obradu pjesme Bella Ciao. Na tradicionalnu glazbu i tekst aranžman je raspisao Tomislav Radičević, a minimalistički spot gdje su u glavnom fokusu Đakovčanke i njihovi glasovi radio je FILMCAVE. Snimatelj je bio Domagoj Lončar, a direktorica fotografije Adriana Lončarević.

FOTO: Croatia Records

Marina Pauletić

Studentica Filozofskog fakulteta u Rijeci, buduća prevoditeljica. Uz pisanje i čitanje velika ljubav su joj učenje stranih jezika te istraživanje i posjećivanje novih mjesta.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori