Dan okoliša u Zoološkom vrtu grada Zagreba

Dan okoliša u Zoološkom vrtu grada Zagreba

Edukativni program u povodu Svjetskog dana okoliša u Zoološkom će se vrtu grada Zagreba održati u subotu 5. lipnja 2021. godine.

Edukatori će posjetiteljima govoriti o važnosti zaštite okoliša i vrijednosti održivog razvoja

Program će trajati od 11 do 17 sati, a posjetitelji će se na svaki puni sat kraj glavne blagajne moći uključiti u obilaske Vrta tijekom kojih će moći doznati na koji su način u nastambama životinjama primijenjene zelene tehnologije, te zašto je održivi razvoj postao neizostavan dio planova Zoološkog vrta grada Zagreba. Tijekom obilaska skupina će pod vodstvom edukatora zastati kraj cjeline Madagaskar, volijere za afričke ptice močvarice te nastambi pelikana, servala, lavova, deva i merkata.

Na Zebrinu trgu djecu očekuje igra spretnosti kroz koju će, savladavajući raznolike prepreke, učiti o pravilnom razvrstavanju otpada.

U blizini će biti izložene i različite vrste otpada s osnovnim informacijama o njihovim karakteristikama, vremenu raspada te reciklaži i mogućnosti ponovne uporabe. Pritom će se istaknuti težnja za smanjivanjem količine otpada i njegova negativnog učinka na prirodu.

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori