‘Debela’– nova hit predstava Male scene na zahtjev

‘Debela’– nova hit predstava Male scene na zahtjev

U sklopu projekta Mala scena online, najstarije privatno kazalište u Hrvatskoj donosi još jednu predstavu na zahtjev – Debelu, nastalu prema istoimenom romanu autorice Silvije Šesto.

Predstava odigrana više od 400 puta

Predstava Debela obilježila je više od desetljeća naše Scene za mladu publiku. Praizvedba je održana u veljači 2008. godine, a od tada je odigrana više od 400 puta!

Režiju dramaturgiju te izbor glazbe napravila je Snježana Banović, kojoj je ovo bila prva u nizu uspješnih suradnji s Malom scenom. Scenografiju je osmislila Dinka Jeričević, kostime Dženisa Pecotić, koreografkinja je Zagorka Živković, fotografkinja Irena Sinković, a Vitomira Lončar producirala je ovu predstavu koja oduševljava mlade od 9 godina naviše.

Kazalište se zahvaljuje Davoru Tolji i Zoranu Lesendriću na dopuštenju za korištenje njihovih skladbi.

U proteklih su se dvanaest godina u predstavi izmijenili mnogi glumci, a u ovoj izvedbi moći ćete vidjeti premijernu postavu u kojoj su igrali: Ana Begić Tahiri (za ulogu Lade nagrađena je nagradom ASSITEJ za najbolje glumačko ostvarenje za žensku ulogu) Ivu Mihalić, Igora Kovača te Luku Juričića.

Ladina priča progovara o tinejdžerskim problemima

Glavno lice romana (i naše predstave) je Lada, tipična tinejdžerica koju muče suvišni kilogrami, naporni roditelji, škola, prištići te sve ono što je povezano s prvim poljupcem. Ladina priča duhovito je štivo koje progovara o problemima s kojima se susreću mladi danas.

Uvrštena je u stotinu najljepših knjiga za mlade

Roman Debela uvršten je na top listu najčitanijih hrvatskih knjiga za mlade, Silvija Šesto dobitnica je nagrade Ivana Brlić Mažuranić, a nalazi se i na Časnoj Listi IBBY kao predstavnik Hrvatske u društvu stotinu najljepših knjiga za djecu i mlade svijeta.

Naslov je na popisu lektire za osmi razred, a predstava zaslužuje biti i na popisu obaveznih predstava s kojom ćete uživati u kazalištu!

Predstavu na zahtjev možete pogledati na poveznici.

Riječ Buge Marije Šimić, umjetničke direktorice

Umjetnička direktorica Male scene Buga Marija Šimić rekla nam je povodom nove predstave u sklopu Mala scena online:

Kazalište Mala scena u sklopu inicijative „Mala scena online“ svakodnevno prenosi javljanja uživo na Facebook i Instagram stranici kazališta. U 10 sati čitam priče za djecu, a u 18 sati Vitomira Lončar i Ivica Šimić pričaju priče, anegdote te dijele s našom publikom svih uzrasta svoje veliko kazališno iskustvo.

Srijedom u 18 sati najmlađi mogu sudjelovati u radionici glasa koju vodi naša operna pjevačica i pedagoginja Sofija Cingula, a nedjeljom u 17 sati, u suradnji s Lutkarskom organizacijom koju fakat trebamo (LOFT), prenosimo i lutkarske radionice koje vodi Morana Dolenc.

Mala scena je jedino kazalište u Hrvatskoj koje u ovim vremenima karantene uživo prenosi izvedbe svojih predstava, a u pripremi je i još mnogo iznenađenja. Već smo 35 dana s našom publikom online i njihove reakcije i podrška daju nam dodatnu motivaciju da nastavimo. Ostanite uz Malu scenu online i na taj način poduprite neovisnu kazališnu scenu u vremenu krize!

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori