fbpx

Dienne vam daje vjetar u leđa novim singlom ‘Tiho pada mrak’

Dienne vam daje vjetar u leđa novim singlom ‘Tiho pada mrak’

Glazbeni put Ines Piknjač, umjetničkog imena Dienne, započeo je prije jedanaest godina, kada je kao klasično školovana pijanistica svirala u raznim rock i metal bandovima s kojima je nastupala diljem Europe na mnogim festivalima. Solo glazbeni projekt odlučila je pokrenuti 2017. godine, a od tada je izbacila singlove Put prema istini, Danas vidim boje, Reci mi da znam feat Mario Rucner i Tko zna.

Dienne je nedavno izbacila novi singl Tiho pada mrak. Peti je to singl zadarske kantautorice bogatog glazbenog obrazovanja, a prvi koji izlazi pod Dancing Bear etiketom.

Novi singl je svojevrsni šalabahter za pronalaženje snage u sebi kad nam problemi stanu na put

Tiho pada mrak predstavlja njen osobni osvrt na poteškoće s kojima se svi svakodnevno susrećemo, kao i svojevrsni glazbeni šalabahter za pronalaženje snage u sebi kada nam problemi stanu na put. 

Pjesma govori o prolasku kroz napeta vremena i da će nas od toga spasiti samo naša volja za boljitkom. Spot je iste tematike, prikazuje mene izgubljenu u šumi kako tražim izlaz te ga na kraju pronalazim u sebi, u svom biću. Ipak je sloboda u nama, u našim mislima, a restrikcije si namećemo sami. Također, prevelika vezanost uz prošlost sprječava nas da idemo naprijed. Ponekad nas život odvede u teške okolnosti koje nismo očekivali, ali naš je izbor hoćemo li biti sretni ili nesretni.

Dienne.

Dok čovječanstvo mašta o univerzalnom i instant receptu za sreću, neka vam Tiho pada mrak da vjetar u leđa, koji nam je svima potreban nakon nemile 2020. godine. 

Prepoznatljiva dobitna kombinacija orkestralnog zvuka i moćnog vokala

U singlu se osjeti i blagi povratak njenim metal korijenima, što pjesmi daje dodatnu i poletnu snagu, Kao i u prijašnjim singlovima, sama Ines Piknjač zaslužna je za glazbu i tekst novog singla, a u aranžmanu joj je pomogao Šime Alavanja. Osim što stoji iza pjesme, Ines je i montirala video spot, koji su snimili Iva i Goran Kušec (Kušec Photography).

Za više informacija, zapratite Dienne na njenom službenom Facebook Instagram profilu, a novi singl Tiho pada mrak slušajte na omiljenom streaming servisu.

FOTO: Kušec Photography

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori