‘Dijagnoza tuga’: Nova pjesma samozatajnog kantautora Ivana Vrankovića

‘Dijagnoza tuga’:  Nova pjesma samozatajnog kantautora Ivana Vrankovića

Ivan Vranković Ive, kantautor je i multiinstrumentalist, a javnosti predstavlja svoju novu pjesmu Dijagnoza tuga. Prethodio joj je album akustično-vokalnih balada, album Žena i bol (Sipa music, 2020.), o kojem je Ive rekao: Glazbeno je cijeli album minimaliziran na vokal i akustičnu gitaru s idejom da se što više izrazi intimna atmosfera, dok se tematski na poetičan način s prizvukom šansone, kroz pjesme dotičem svih stanja koje muškarcu donosi žena, od ljubavi, tuge i boli do čežnje, strasti i zaljubljenosti.”

Ive nastavlja glazbom i stihovima iznijeti osjećaje povezane s ljubavi, a nesretne često izvuku na površinu baš sve emocije koje kovitlaju u mnogima od nas

Pjesma govori o perodu života nakon prekida ljubavne veze. Kako se nosimo s rastankom, kako preboljeti i zaboraviti  nekoga kog si volio, a tko te povrijedio. Ova pjesma najpreciznije rečeno, opisuje upravo to stanje. Inspiraciju za ‘Dijegnozu tuge’, kao i sve ostale pjesme nalazim u stvarnom životu, u potrazi za ljubavi s bezbroj scenarija.

Pjesmu autorski potpisuje Ivan Vranković Ive, a u pisanju glazbe mu se ovaj put pridružio Silvio Pasarić, također i aranžer. 

Dijagnoza tuga najava je i novog, trećeg kantautorskog albuma, a na linku možete poslušati Ivin prvijenac Potpuno sami (Sipa music, 2019.). 

FOTO: Matijas Knežević

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori