fbpx

Dino Merlin istaknuo rad J.R. Augusta na MAKK-u

Dino Merlin istaknuo rad J.R. Augusta na MAKK-u

Ovogodišnje osmo izdanje Međunarodne autorske kreativne konferencije MAKK održalo se online kroz pet dana s bogatim programom. Posljednjeg dana konferencije održala se panel diskusija “Glazba preko granica stoljeća i država” u kojoj su sudjelovali Dino Merlin, Momčilo Bajagić Bajaga i Husein Hasanefendić Hus. 

U J.R. Augustu nalaze se i Cave i Dylan i Bowie i Leonard Cohen

Dino Merlin je tom prigodom podijelio anegdotu o njegovu susretu s glazbenikom J.R. Augustom koji je priželjkivao otkad je poslušao njegov rad i zaključio da se radi o mladom “vanserijskom glazbeniku u kojem se zajedno nalaze i Cave i Dylan i Bowie i Leonard Cohen“.

Sudbina je potom htjela da se Dino jedne kišne noći u Zagrebu, a prije polaska kući nađe pred velikim plakatom za koncert J.R. Augusta. Ostao je u Zagrebu i sutradan te u Hrvatskom glazbenom zavodu uživao u dva sata potpune predanosti. “Doživio sam jedan od najljepših koncerata u svojem životu“, rekao je. Zato mu je bilo iznimno drago čuti lijepe riječi Nikole Vranića, poznatog kao J.R. August, koji se video porukom uključio na panel.

Dino je pritom otkrio koliko i inače voli tražiti i slušati mlađe glazbenike, one koji tek počinju prepoznavati “sjeme uspjeha“. “To je prvi put da su moje uši čule nešto na engleskom, a da pjeva naš čovjek, da je smisleno, ima dušu, početak i kraj, da je to djelo.“, zaključio je Dino Merlin o J.R. Augustu. 

 Veliko je to priznanje za J.R. Augusta, glazbenika svjetskog kalibra i trostrukog dobitnika nagrade Porin, koji je nedavno najavio novi studijski album za proljeće 2021. godine. Nakon prvijenca Dangerous Waters i kolekcije EP-jeva Murky Waters, stiže i Still Waters. J.R. je osvojio publiku i kritiku te neumorno stvara nove pjesme, a podrška iskusnih i sjajnih glazbenika samo mu daje dodatan vjetar u leđa.

Cijelu panel raspravu možete poslušati na linku.

FOTO: PR

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

Odgovori