fbpx

Dječje kazalište Dubrava: Online predstava prema priči braće Grimm

Dječje kazalište Dubrava: Online predstava prema priči braće Grimm

U iščekivanju povratka na pozornicu, Dječje kazalište Dubrava ponovno je pripremilo snimku kazališne predstave. Ovoga puta prikazat će predstavu Stoliću, prostri se!, nastalu prema klasičnom djelu dječje književnosti braće Grimm, u režiji Zorana Skalickog. Snimka predstave bit će aktivna na Youtube kanalu Dječjeg kazališta Dubrava od petka, 22. svibnja 2020. godine od 18 sati, do ponedjeljka, 25. svibnja 2020. godine do 18 sati.

Bajka Stoliću, prostri se! klasičan je primjer naracije braće Grimm, a govori o odnosu oca i trojice sinova, o radu i neradu, istini i laži. Osim, u svjetlu suvremenih pedagoških i civilizacijskih težnji, zastarjelih elemenata poput batine koja fizički nasrće na one koji batine imaju primiti, bajka donosi začudne predmete poput stola koji se sam prostire i magarca koji ‘na oba kraja’ izbacuje zlatnike kad se to od njega zatraži. Promatrano iz vizure koja u obzir uzima suvremeni kontekst potrošačkog društva, a posebice u ‘post’ tranzicijskom društvu poput našeg, predmeti koji sami od sebe donose beskonačna dobra i danas predstavljaju objekt žudnje i sanjarenja mnogih. I upravo stoga bajku Stoliću, prostri se! braće Grimm odlučili smo čitati u svjetlu problema suvremene valorizacije rada, potrošačkog mentaliteta i obitelji kao osnovne čestice društva.

FOTO: Luka Vucić/Kazalište Dubrava

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 25.000 zaljubljenika u grad.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *