fbpx

Donor u režiji Nine Kleflin i Ćelava pjevačica u režiji Hrvoja Korbara ovaj tjedan u &TD-u!

Donor u režiji Nine Kleflin i Ćelava pjevačica u režiji Hrvoja Korbara ovaj tjedan u &TD-u!

Nastavak nove kazališne sezone u listopadu!

DONOR, potresna dijaloška drama nagrađivanog pisca Branka Ružića

Srijeda, četvrtak i subota u 20 sati (14., 15. i 17.10.)
Igraju: Saša Anočić, Dijana Vidušin

Crnilo rata prelijeva se na dva života koji ga ni godinama poslije nisu uspjeli isprati, trajno ukopani u odnos mučitelja i žrtve, usprkos činjenici da su nekada postojali i u brojnim drugim odnosima. Suočeni s nezamislivim tragedijama i okrutnostima života u ratnom logoru to dvoje junaka trajno ispituju granice vlastite izdržljivosti, žrtva propituje koju količinu patnje može trajno podnositi, a mučitelj svoje mehanizme potiskivanja i prisustvo vlastite savjesti.

Ova tragična priča postavlja pred nas pitanje: za što je sve sposoban čovjek, gdje su limiti ljudskosti, što možemo preživjeti i jesmo li uopće tvorci vlastitog života ili smo tek igračka u rukama neosjetljive sudbine. Ona i svog gledatelja upozorava da promisli vlastite opsesije, kako u ljubavi tako i u životu. Još je Sartre napisao: pakao to su drugi. U Ružićevoj drami Donor pakao je oko nas, u drugima i u nama, rat ga je zapalio i on i dalje gori pod pepelom prividno uređenih života. 

ĆELAVA PJEVAČICA, dramski prvijenac predvodnika antiteatra Eugènea Ionesca

Nedjelja u 20 sati (18.10.)

Igraju: Roko Sikavica,Iva Kraljević, Bernard Tomić, Irena Tereza Prpić, Dajana Čuljak, Boris Barukčić

Uglavljeni u konformizam koji se više ni ne trudi potisnuti vlastiti konzervatizam s ciljem očuvanja postojećeg stanja koje obećava privid ugode, pristajemo na „svijet slogana“, naučene istine koje svojom sveprisutnošću ne dopuštaju ni naznaku mogućnosti promjene. Ljudi se kreću automatski, bez ikakvog razloga.

Oni ne mogu više govoriti jer ne mogu više misliti – simptomatično zaključuje Ionesco koji kroz Ćelavu pjevačicu postavlja dijagnostičku sliku svijeta u kojoj komunikacija počiva na verbalnom kruženju jezičnih dosjetki te lica na sceni prokazuje nalik neurednim zakrpama onog što bismo nekad mogli nazvati pozicijom „Mi“. Kakofonija „apsolutnih istina“ koja čini represivni aparat normalnosti, gradi svijet koji više nema „priču“ na kojoj bi se temeljio i tako podupire bijeg u tobožnji red i pravila, sigurnost nedjeljnih ručkova, uvježbanih osmijeha za sve prilike i traženje sadržaja svuda van nas samih.

Ulaznice po cijeni od 50 kuna (za studente i umirovljenike 25 kuna) dostupne su na blagajni &TD-a radnim danima od 11 do 13 sati te 2 sata prije predstave, na platformi ulaznice.hr i njihovim prodajnim mjestima

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 25.000 zaljubljenika u grad.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *