Doživite sedmo izdanje ‘Dvorišta’, međunarodno prepoznate i nagrađivane kulturno-turističke manifestacije grada Zagreba

Doživite sedmo izdanje ‘Dvorišta’, međunarodno prepoznate i nagrađivane kulturno-turističke manifestacije grada Zagreba

Dvorišta, ta omiljena, međunarodno prepoznata i nagrađivana kulturno-turistička manifestacija grada Zagreba do nedjelje 25.7., doživjet će novo, sedmo izdanje!

Projekt koji je izrastao iz Gornjeg grada – njegovih lokaliteta, tema, priča i tradicija, od prvog uprizorenja svojim je jedinstvenim konceptom i kreativnim pristupom osvojio ne samo pozornost javnosti, nego i srca brojnih posjetitelja – i Zagrepčana i gostiju sa svih strana Hrvatske i svijeta.

Jedan od najvećih južnokorejskih portala Naver proglasio je upravo Dvorišta daleko najboljim iskustvom u Zagrebu, a britanski BBC TRAVEL posvetio mu je cijelu jednu emisiju

Pravo urbano cool događanje s dušom i Projekt kakav Zagreb još nije imao samo su neki od superlativa koji su otpočetka pratili Dvorišta, a uspjeh manifestacije potvrdile su i dvije prestižne nagrade osvojene za najkreativniji i najinovativniji projekt u hrvatskom turizmu.

Lokalitet Gornjeg grada, nažalost, značajno je stradao u razornom potresu, zbog čega manifestacija, uz pandemiju, prošle godine nije održana. Međutim, unatoč takvoj situaciji i ograničenom broju dostupnih dvorišta, ovogodišnjim održavanjem, Dvorišta žele poslati poruku optimizma – da je Gornji grad i dalje živi prostor na kojemu život, unatoč svemu, nije stao. Jer, svako dvorište ima svoju priču, a i potres i pandemija, nadamo se što prije, postat će još samo neka nova sjećanja i neke nove priče…

Ovogodišnja Dvorišta, stoga, simbolično otvaraju svoja vrata na tri trenutačno dostupne lokacije: u svima dobro poznatom dvorištu palače Balbi na adresi Demetrova 11, te na dvije lokacije premijerno predstavljene na zadnjim Dvorištima 2019. godine – u prednjem atriju i u stražnjem dvorištu Narodnoga doma HAZU na adresama Opatička 18 i Dvoranski prečac 1.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori