fbpx

Drive in kultura: Jedinstven spoj umjetnosti i zabave za sve građane

Drive in kultura: Jedinstven spoj umjetnosti i zabave za sve građane

Drive in kultura je prvo javno okupljanje nakon potpune blokade grada, projekt nastao kao odgovor na pandemiju koronavirusa, a s ciljem revitalizacije kulturnog sektora.

Drive in kultura funkcionira po principu američkog popularnog mjesta okupljanja mladih – drive in kina. Projekt je platforma za nezavisnu kulturu koja je, u turbulentnom razdoblju u kojem se nalazimo, potpuno blokirana.

U kriznom razdoblju, čak i kada su na snazi mjere socijalnog distanciranja, iznimno je važno zajedništvo, a upravo je kultura ta koja narod čini ujedinjenim.

Jedinstven spoj umjetnosti i zabave za sve građane

Ideja je podsjetiti publiku na važnost umjetnosti, pokrenuti prezentaciju kulture na otvorenom gdje ćemo prikazivati stare, ali i recentne hrvatske filmove, kao i glazbene koncerte. Stvaranje ovakvog događaja na otvorenom jedinstven je spoj umjetnosti i zabave za sve građane, a gledanje iz udobnosti vlastitog automobila podržava mjere socijalnog distanciranja.

Događaj će se održati od 15. do 17. svibnja s početkom u 21 sat na parkiralištu Hala V iza Tehničkog muzeja.

Od petka do nedjelje, posjetitelje očekuje filmsko-glazbeni program u kojem će moći uživati iz svojih automobila. Obavezno je poštivanje mjera socijalnog distanciranja.

Filmski program otvara prvog dana film Zagrebački ekvinocij, film o alternativnom noćnom životu u Zagrebu redatelja Svebora Mihaela Jelića.

U subotu pogledajte projekciju doku-hita Gangster te voli Nebojše Slijepčevića, a u nedjelju Vis-à-Vis Nevija Marasovića.

Osim dugometražnih hrvatskih filmova, u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti, svaku večer prikazat će se i neki od najboljih studentskih kratkometražnih filmova snimljenih u posljednjih nekoliko godina koji su prepoznati i od strane svjetskih festivala, kao što su Igra malog tigra (2015.) Jasne Nanut, 13+ (2016.) Nikice Zdunić te recentni hit prošlogodišnjeg izdanja programa Kockice Zagreb Film Festivala, Južno voće (2019.) Josipa Lukića.

Humanitarni karakter događaja

Projekt je ujedno i humanitarnog karaktera te predstavlja poziv publici na akciju i doniranje sredstava za studente koji su ostali bez izvora prihoda u ovim teškim vremenima.

Za prvo događanje Drive in kulture ulaz i broj automobila je ograničen i posebno reguliran zbog sigurnosnih mjera. Svoje je mjesto potrebno unaprijed rezervirati putem Web stranica projekta.

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori