Dugogodišnje prijateljstvo Žere i Valentina iznjedrilo hit pjesmu ‘Tamo na vjetru sa Dunava’

Dugogodišnje prijateljstvo Žere i Valentina iznjedrilo hit pjesmu ‘Tamo na vjetru sa Dunava’

Dugogodišnje prijateljstvo Žere i Valentina rezultiralo je sjajnom suradnjom u pjesmi Tamo na vjetru sa Dunava, na čijoj realizaciji ovaj dvojac radi još od 2017. godine. Valentin je glazbu i tekst napisao u avionu tijekom jedne od američkih turneja na letu New Orleans – Miami, u New Yorku je snimio demo uz gitaru, a Žeri nije trebalo dugo da prepozna potencijal i predloži snimanje dueta.

Zbog putovanja i poslovnih obaveza, premijera pjesme i spota stiže četiri godine kasnije, ali ipak u pravo vrijeme. Osim što iznimno cijeni Žeru, Valentin je veliki obožavatelj Crvene jabuke, benda uz koji je odrastao, a kao dječak upoznaje i prvog pjevača kultnog sastava, čiji potpis još uvijek čuva u svom studiju. Sjajni video spot Crvene jabuke, Glorija, režirao je upravo Zdravko.

Kadrovi video spota za pjesmu Tamo na vjetru sa Dunava zabilježeni su u Zagrebu i u okolici Vukovara na prelijepom Dunavu, a osim što potpisuje glazbu, tekst i aranžman, Zdravko Valentin stoji iza kamere, režije, montaže i color gradinga. Uz njega, snimateljica je i Katarina Jeličić, koja se pojavljuje kao glumica u spotu.

Tamo na vjetru sa Dunava drugi je Valentinov singl nakon pjesme U tvojim očima i dobar pokazatelj kako je ovaj autor, aranžer, producent i redatelj na pravom putu.

FOTO: Croatia Records PROMO

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori