Dugometražni igrani film F20 nagrađen je čak s tri nagrade na netom završenom festivalu u Ateni

Dugometražni igrani film F20 nagrađen je čak s tri nagrade na netom završenom festivalu u Ateni

Dugometražni igrani film F20 nagrađen je čak s tri nagrade na netom završenom 4. Anatomy: Crime & Horor International Film Festivalu koji se od 29. listopada do 1. studenoga održao virtualno u glavnom gradu Grčke Ateni. Film je nagrađen Nagradom za najbolji kriminalistički film, redatelj Arsen Anton Ostojić nagradom za Najboljeg redatelja kriminalističkog filma, te je film osvojio i Nagradu publike. 

U dugometražnoj konkurenciji ovog žanrovskog festivala sudjelovalo je 17 filmova, dok su u svim programima sudjelovala ukupno 72 filma iz 29 zemalja

Ocjenjivački sud sačinjavali su redatelj Apostolis Iliopoulos, koji je bio i predsjednik žirija, redatelj George Konstantopoulos, redateljica Chryssa Koutrakou, glumica Kalliopi Eleni Vlastou, spisateljica i predavačica Rania Orfanakou, redatelj Konstantinos Gourgiotis te glumica-scenaristica Genny Gemma.

Dugometražni igrani film F20 dosad je osvojio 20 nagrada, najvećim dijelom u inozemstvu, i to na 20 filmskih festivala.

Film je nastao prema scenariju Hrvoja Sadarića, u režiji Arsena A. Ostojića, te u produkciji Arsena A. Ostojića i Hrvoja Vajića iz Filmosaurux Rex-a, kao i u suradnji s GripFilmom, Interfilmom i Cinecro. U filmu je riječ o mladoj djevojci Martini, koja ljeti raznosi pizze radeći u maloj pizzeriji svog oca, iako mašta o odlasku na Zrće. Upoznaje povučenog mladića Filipa koji igra videoigre i neprestano naručuje pizze te ga nagovori da prekrše zabrane njenog oca, ukradu novce i pobjegnu na more u provod. Međutim, njen san se uskoro pretvara u najgoru noćnu moru.

Glavne uloge tumače mladi glumci Romina Tonković, Filip Mayer, Lana Ujević i Robert Budak, uz poznate hrvatske glumce Mladena Vulića, Alena Liverića, Almu Pricu, Alena Šalinovića, Kseniju Marinković i Gorana Grgića. Snimatelj je Slobodan Trninić, a glazbu je skladao Mate Matišić.

Više informacija na: https://anatomyfest.weebly.com/

FOTO: PR

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori