Dva dana prije Poduzetničkog mindseta za mlade već 1500 prijavljenih: Tehnološki poduzetnici postaju uzor mladima u Hrvatskoj

Dva dana prije Poduzetničkog mindseta za mlade već 1500 prijavljenih: Tehnološki poduzetnici postaju uzor mladima u Hrvatskoj

Sve se više mladih u Hrvatskoj zanima za poduzetništvo, a svoje uzore vide u poduzetnicima koji se bave tehnologijom.

Otkrili su to uoči konferencije Poduzetnički mindset za mlade Ivan Mrvoš, direktor tvrtke Include čije su pametne klupe osvojile svijet, i Jan Štedul, voditelj digitalnih odnosa u tvrtki Mindsmiths i glavni tajnik udruge za umjetnu inteligenciju CroAI.

Zahvaljujući globalnim uspjesima tvrtki članica udruge CroAI poput Rimac Automobila, Infobipa i Photomatha, percepcija poduzetništva kod mladih je izuzetno pozitivna.

Jan Štedul

Dodao je kako je važno da mladi osvijeste da su sami kreatori svojih sudbina te da pronađu način kako da realiziraju svoje potencijale. Dobar način za to je pronalaženje mentora.

Ono što sam primijetio u posljednjih godinu dana, je da sve veći broj mladih ima želju krenuti u vlastite poduzetničke pothvate, a mnogi nam se izravno javljaju s pitanjima za pomoć ili mentoriranje. U vremenima kada sve veći broj mladih posao traži u drugim zemljama, ovo je zasigurno pozitivna promjena u društvu.

Ivan Mrvoš

Pritom je otkrio kako je njegova tvrtka Include posebno zanimljiva mladima koji su na višim godinama studija te onima sa svježom diplomom u ruci. Pohvaljuje promjene koje su posljednjih godina vidljive u obrazovnom sustavu, posebice fakultete koji pokreću inkubatore u kojima studentima na raspolaganje stavljaju prostor, opremu i mentore.

Štedul mladima savjetuje da se upoznaju s umjetnom inteligencijom

Umjetna inteligencija već je danas sastavni dio naših života, a u sljedećih 30 godina transformirat će svijet jednako kao što je to učinila pojava interneta. Hrvatska u toj cijeloj priči ima ogromnu priliku! Vjerujem da je to već dobro prepoznato o čemu svjedoči i rekordan broj polaznika besplatnog online tečaja Elements of AI. Taj je tečaj lansiran u 27 europskih zemalja i Hrvatska je, po broju polaznika, na samom vrhu zajedno s Finskom iz koje je tečaj originalno i potekao. Na nama je da kreiramo budućnost kakvu želimo.

Jan Štedul

Štedul je naglasio i kako udruga CroAI trenutačno okuplja predstavnike iz 72 AI startupa. Na konferenciji Poduzetnički mindset za mlade otkrit će zašto je baš Hrvatska raj za razvoj umjetne inteligencije.

Konferencija na kojoj će govoriti niz uspješnih hrvatskih poduzetnika, održat će se putem interneta u četvrtak 29. travnja 2021. godine s početkom u 9 sati. Za praćenje konferencije već se prijavilo 1500 mladih ljudi.

Prijave su moguće putem poveznice.

Konferenciju Poduzetnički mindset za mlade organizira medijska platforma Poduzetnik u suradnji s programskim partnerom EY.

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori