Dva desetljeća likovnog stvaralaštva amatera grada Zagreba: Skupna izložba 46 autora

Dva desetljeća likovnog stvaralaštva amatera grada Zagreba: Skupna izložba 46 autora

Čak 46 autora predstavit će svoje radove na Skupnoj izložbi likovnih amatera grada Zagreba „19. smotra likovnog stvaralaštva amatera grada Zagreba“ koja će održati u Kulturnom centru Travno, Božidara Magovca 17 od 8. do 25.11. 2022. godine.

Na izložbi će svoja djela publici predstaviti autori iz udruga „HLD“, „Plavo svjetlo“,  „Ama Artem“, „Amaciz“, „LUA Angelico“ i „Likovni krug“.

Program likovnog amaterizma grada Zagreba osnovan je prije dvadeset godina, a pod realizacijom Centra za kulturu i informacije Maksimir za cilj ima ostvariti suradnju sa zagrebačkim likovnim amaterskim Udrugama.

Već gotovo 20 godina na skupim izložbama izlažu članovi udruga (Hrvatsko likovno društvo, Grupa 69, Amaciz, LUA Angelico, Ama Artem, DND Maksimir, Plavo svjetlo, Svijet tišine i Likovni krug) koje broje više od 400 članova.

Kroz skupne izložbe se građanima grada Zagreba prezentira rad likovnih amatera a izlaganjem u gradskim Centrima za kulturu i drugim eminentnim galerijskim prostorima u gradu Zagrebu, ta se djelatnost još više približava građanima, potencijalnim budućim konzumentima likovne umjetnosti. Na taj se način želi kod pojedinca probuditi želja za likovnom   kreativnošću , učenju osobnog likovnog izražavanja i svladavanja likovnih tehnika.

Svi izloženi radovi su žirirani od strane stručnog žirija koji radi i umjetnički postav izložaba. Za izložbe se kroz godinu prijavi preko 400 radova, a ukupno je izloženo više od 150 radova.

Izložba se može razgledati radnim danom od 9 do 20 sati u Kulturnom centru Travno.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori