Dva nova izuzetna naslova naklade Mala zvona

Dva nova izuzetna naslova naklade Mala zvona

Svoju ovogodišnju seriju knjiga za djecu naklada Mala zvona započinje objavljujući dva izuzetna nova naslova: „Kišu“ Andersa Holmera i „Pticu Rugalicu“ Ljerke Rebrović i Ivane Pipal.

Anders Holmer švedski je arhitekt i likovni umjetnik koji je kao autor za djecu debitirao 2017. godine te odmah izazvao pohvale publike i kritike; sljedeće godine objavljuje „Kišu“, još zapaženiju slikovnicu, koju Mala zvona objavljuju u želji da domaćoj publici približe nova, originalna i kvalitetna, imena iz svjetske produkcije dječje knjige. „Kiša“ se sastoji od dvanaest, nježnim bojama slikanih prizora s raznih strana svijeta, u kojima doista padaju kiše – i kiša pijeska, i kiša snijega, i kiša cvjetnih latica; uz svaki prizor stoji haiku-pjesma, a svaka od njih sadrži neki nenadani preokret, često duhovit, te se odlikuje i neposrednošću i zgusnutošću sadržaja, ostajući ipak otvorena prema malim čitateljima; tako slikovnica nudi osobit, i vizualan i poetski doživljaj.

U „Ptici Rugalici“ pak mlada hrvatska likovna umjetnica Ivana Pipal s velikim slikarskim talentom i umijećem prati vrlo aktualnu basnu Ljerke Rebrović o papigi koja mora ponešto naučiti o svijetu i njegovim stanovnicima različitim od sebe, makar i na teži način. Životinjski likovni svijet Ivane Pipal, sa svojim dubokim bojama i zanimljivom karakterizacijom likova, brzo plijeni dječju pažnju, s lakoćom ostajući na visokoj umjetničkoj razini. Obje slikovnice namijenjene su djeci predškolske i rane školske dobi.

Slikovnice je uredio Marko Radeljić.

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori