Dvije glumice autorski potpisuju Princezu na zrnu graška u Žar ptici

Dvije glumice autorski potpisuju Princezu na zrnu graška u Žar ptici

Glumice koje u GK Žar ptica postavljaju Princezu na zrnu graška kao autorice teksta su Maja Katić i Dunja Fajdić.

Maja Katić je pritom i redateljica, dok Dunja Fajdić uz Bogdana Ilića igra u predstavi čija će se svečana premijera u dvorani i u live streamu održati u srijedu 9. prosinca u 18:30.

U ova ne baš lijepa vremena za sve nas, pogotovo za izvedbene umjetnosti pa i za dječje kazalište, ove dvije svestrane glumice priredili su nam
povratak u bajku i odmak od svakodnevice koji je potreban svakom djetetu, ali i odraslima koji nisu zaboravili biti djeca. Može li biti bajke bez jedne princeze. Teško! A što čini jednu princezu pravom princezom, otkriva nam ova predstava. Prinčeva majka misli da s to zlatna kruna, otmjena odjeća i ljupko držanje. Ona silno želi oženiti sina djevojkom koja rado gnjavi sluge, namješta kisele osmjehe i školski poštuje sva pravila dvora. Međutim, na vrata dvorca zakucat će prava pravcata, ali pomalo neobična princeza. Njoj će od krune i raskošnih haljina, biti važnije pomagati ljudima i ptičicama, tješiti tužnog paža i ohrabriti plašljivog princa, te uveseljavati sve oko sebe. S takvom princezom morat će se složiti čak i staromodna kraljica!

FOTO: Vladimira Spindler

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori