Ekskluzivno predstavljamo prvu fotografiju Kate Beckinsale sa snimanja filma Canary Black, koji se ovih dana snima u Zagrebu

Ekskluzivno predstavljamo prvu fotografiju Kate Beckinsale sa snimanja filma Canary Black, koji se ovih dana snima u Zagrebu

Trenutno se na raznim lokacijama u Zagrebu odvija glavno snimanje akcijskog trilera Canary Black sa Kate Beckinsale u glavnoj ulozi. Za distribuciju je zadužena kompanija Blitz koja ekskluzivno donosi prvu fotografiju sa snimanja u Zagrebu. Kate Beckinsale je kino publici već poznata po akcijskim ulogama u filmovima Underworld i Jolt, a sada u ovom filmu utjelovljuje agenticu CIA-e Avery Graves. U vodećoj ulozi joj se pridružuje kolega Rupert Friend, publici dobro poznat iz uspješnih serijala Anatomija jednog skandala i Obi-Wan Kenobi. Vrhunsku operativku CIA-e, Avery Graves, teroristi ucjenjuju kako bi izdala vlastitu zemlju i time spasila svog otetog muža. Odsječena od cijelog tima, Avery se okreće svojim kontaktima iz podzemlja kako bi preživjela i što prije pronašla ono što otmičari žele. Izdana na svakom koraku, mora se osloniti na svoju vrhunsku obuku i utrenirane borbene vještine u toj smrtonosnoj utrci koja bi mogla izazvati globalnu krizu.

Redatelj filma je Pierre Morel, francuski redatelj koji stoji iza kino hitova 96 sati Pepermint, dok je za scenarij zaslužan Matthew Kennedy. Zvučnim imenima svjetske kinematografije tu nije kraj, direktor fotografije je slavni Thierry Arbogast, čuveni direktor fotografije na velikim hitovima Luca Bessona Peti element Lucy, dok je za scenografiju zadužen Sebastian Krawinkel, poznat po svom radu na filmovima Put oko svijeta u 80 dana Najtraženiji čovjek.

Producenti filma Canary Black su Sébastien Raybaud i John Zois iz kompanije Antona, Carsten Lorenz, Renee Tab i Christopher Tuffin iz kompanije Sentient Entertainment, Jeff Elliott za Brickell & Broadbridge International, te Marina Grasic za Oakhurst Entertainment.

Igor A. Nola iz MP Filmske Produkcije hrvatski je servisni producent. Pierre Morel i Kate Beckinsale također su izvršni producenti filma.

O BLITZ-u

Blitz film i video distribucija već je 30 godina vodeći distributer filmova u Hrvatskoj i regiji, što uključuje distribuciju filmskih i ostalih sadržaja putem klasičnih vidova distribucije – kina, videa, televizije, kao i putem novih tehnologija poput videa na zahtjev, IPTV-a, Interneta i slično.

Tvrtka je na tržištu prisutna od 1992. godine, a do danas je proširila svoje djelovanje na gotovo sve zemlje u regiji. Zahvaljujući inventivnosti i postojanosti Blitz je stekao povjerenje najvećih filmskih studija kao što su Warner Bros Pictures International, Paramount Pictures International, 20th Century Studios i The Walt Disney Company; kao i “mini-major” studija Lionsgate, STX Entertainment, Amblin Entertainment, MGM; te brojnih nezavisnih filmskih kompanija. Blitz je posebno ponosan na uspješnu suradnju s domaćim filmskim autorima i producentskim kućama, te aktivno podržava razvoj hrvatske kinematografije, a time i hrvatske kulture i umjetnosti.

O REDATELJU FILMA PIERREU MORELU

Pierre Morel najpoznatiji je kao redatelj filma 96 sati (Taken), francuskog trilera skromnog proračuna koji je zaradio gotovo 300 milijuna dolara diljem svijeta i iznjedrio dva nastavka i televizijsku seriju temeljenu na njegovom originalnom blockbusteru, što ga čini jednom od rijetkih nezavisnih filmskih franšiza u povijesti sa zaradom od milijardu dolara.

Prije 96 sati, Morel je napravio i District B13 na francuskom jeziku koji je postao kultni klasik i iznjedrio nastavak i remake na engleskom jeziku, a da ne spominjemo da je inspirirao generaciju akcijskih filmova koji su uslijedili, uključujući James Bondov Casino Royale.

Morel je započeo svoju karijeru kao snimatelj radeći s Lucom Bessonom (Taxi), Louisom Letterierom (Transporter), Nancy Meyers (Somethings Gotta Give) i Jonathanom Demmeom (The Truth About Charlie).

Njegov dugometražni rad uključuje francuski akcijski film Iz Pariza s ljubavlju, međunarodnu špijunsku dramu Gunman s oskarovcima Seanom Pennom, Javierom Bardemom i Markom Rylanceom u glavnim ulogama te ženski akcijski triler Pepermint s Jennifer Garner u glavnoj ulozi.

Što se tiče televizije, Morel je režirao i izvršno producirao pilot za dugotrajnu NBC-jevu medicinsku seriju Noćna smjena (koja se prikazivala pet sezona) i znanstveno-fantastičnu dramu Zero Hour za ABC.

Ove je godine Morel dovršio akcijsku komediju Freelance s Johnom Cenom, Alison Brie, Christianom Slaterom, Alice Eve i Juanom Pablom Rabom u Kolumbiji za AGC, Endurance & Sentient koja bi trebala biti objavljena u drugom tromjesečju 2023.

Fotografija: Nikola Predović

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori